Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова за „последни избори“

Бойко Борисов
Снимка: БТА

За нас тези избори трябва да бъдат последни за следващите години. Повече компромиси не бива да се правят с народа, с обществото и политическата система, призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежката академия на партията в Пловдив. Той каза, че ако другите колеги са отговорни и за тях изборите трябва да са последни, за да има правителство след поредните избори. „Трябва да седнем и да се разберем – ако съм втори, отивам и подкрепям първия, ако съм първи, искам подкрепа от втория и третия. Не може петият, шестият и седмият да диктуват политиката. Това не е демокрация“, поясни политикът. След като на 22 юли, се очаква да бъде върнат неизпълнен втория мандат за съставяне на правителство, президентът Румен Радев е длъжен да определи на коя по-малка парламентарна сила ще връчи третия мандат за кабинет. Ако и той не успее страната отново отива на предсрочни избори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите ще могат да влизат в Беларус без виза и през сухопътните граници

Беларус временно разшири безвизовия режим за България и още 34 страни. Лидерът на Беларус Александър Лукашенко одобри предложението гражданите на 35 държави, вкл. България, да влизат без визи през шосейни и жп гранични пунктове и да остават в страната до 30..

публикувано на 17.07.24 в 18:50

Пощите ще обменят левове в евро в малките населени места след влизането ни в Еврозоната

Левове в евро ще могат да се обменят безплатно в 2230 станции на "Български пощи" в населени места, в които няма банки. Правителството възложи на "Български пощи" да обменя на каса банкноти и монети от левове в евро за срок от 6 месеца, считано от датата..

публикувано на 17.07.24 в 17:17
Цветелина Пенкова

Българският евродепутат Цветелина Пенкова е избрана за президент на Европейския енергиен форум

Българският евродепутат от БСП Цветелина Пенкова беше избрана единодушно за президент на Европейския енергиен форум - най-голямата енергийна организация в Брюксел. Пенкова ще бъде първата жена президент на организацията. За първи път през 20-годишната..

публикувано на 17.07.24 в 15:27