Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над страната ще е топло с превалявания, по морето ще е слънчево

Снимка: БТА

В неделя от запад на изток през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Ще е облачно. След обяд на много места ще има крати дъждове, гръмотевични бури и градушки. Слънчево ще е в Югоизточна България и по морския бряг. Минималните температури ще са между 17 и 24°, в София 17°. Максималните ще са от 31 до 36°, в столицата 31°.   

По Черноморието ще е слънчево. Температурите на въздуха ще са до 30-31°. Морската вода е 28-29°. Вълнението на морето е 2 бала. 

Над планините ще е облачно с кратки, интензивни валежи, гръмотевици и вятър. Максималната температура на 1200 м. надморска височина ще е до 25°, на 2000 м. до 21°. 

В понеделник времето остава нестабилно с валежи предимно в Южна България.

В Европа студен атмосферен фронт на носи валежи над Югозападна Норвегия, Дания, Прибалтика, западната и централната част на континента. Значителни дъждове ще паднат в Югоизточна Франция и страните около Алпите. Облачно почти без валежи ще е в Англия. Преди обяд на Пиренейския и Апенинския п-ов ще е слънчево. След обяд над тамошните масиви ще превали.

На Балканите до обяд навсякъде ще е слънчево. След това на север ще се заоблачи и завали. На юг остава горещо.

В Лондон и Париж ще е 23 и 25°. В Берлин и в Москва се очакват 32 и 24°. В Мадрид и в Рим ще е 34 и 33°. В Белград и в Букурещ ще е 31 и 34° в Истанбул 35°. Най-горещата евростолица ще е Атина с 38°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 26 и 28°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 26 и 28°. В Лос Анжелис се очакват 29°, в Маями и в Мексико сити ще e 32 и 22°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще 11 и 23°. В Дубай и в Йерусалим ще е 38 и 34°.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът отиде при пострадалите от пожарите в Болярово

На петия ден от пожарите политиците започнаха да пристигат в крайграничната община Болярово, където бедстват 7 села. Една от причините за моето посещение е да изразя съпричастност към хората от с. Воден, който пострадаха от големия пожар...

публикувано на 20.07.24 в 10:39

В събота се очаква се пожарът край границата с Турция да бъде овладян

Пети ден продължава борбата с овладяването на пожарите в крайграничната община Болярово. В сила остава частичното бедствено положение в 7 села.  Спокойно е преминала нощта в района на големия пожар около с. Воден, каза областният управител Николай..

публикувано на 20.07.24 в 09:00

Ще купуваме оборудване за още два хеликоптера за гасене на пожари, реши Съветът по сигурността

Правителството работи за максимално съкращаване на сроковете за обезщетения за пострадалите при пожарите от последните дни в страната. Всички засегнати от огъня могат да получат от Агенция "Социално подпомагане" до 1578 лв. за спешни нужди. Това стана ясно..

публикувано на 19.07.24 в 19:41