Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зам.-министър Невяна Митева се срещна с българската общност в Берисо - Аржентина

Снимка: БТА

По време на своята визита в Аржентина зам.-министърът на външните работи Невяна Митева се срещна с българската общност в град Берисо и бе почетен гост в седалището на Българското културно дружество „Иван Вазов“. Това стана при откриването на изложбата „Евреите по българските земи. Документални свидетелства за живота на еврейската общност“, съобщи БТА, като се позова на българското посолство в Буенос Айрес. 

Официални гости на изложбата бяха председателят и представители на Аржентинско-израелското културно дружество – AMIA, представители на местните власти и чуждестранните дружества в Берисо, част от екипа на българската дипломатическа мисия, както и членове на българската общност. По време на срещата танцьорите от Български фолклорен ансамбъл „Седянка“, учреден към Българско културно дружество „Иван Вазов“ поздравиха гостите със свои изпълнения от различни етнографски райони на България. 

Между 16 и 18 юли зам.-министърът Невяна Митева участва в Буенос Айрес в Международната среща на специалните пратеници и координаторите за борба с антисемитизма под мотото „Да изградим по-сигурно бъдеще”. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!