Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димо Андреев взе европейско сребро на чук в Банска Бистрица

Димо Андреев и треньорът му Андриан Андреев
Снимка: atletikabg.com

Димо Андреев завоюва сребърния медал на чук (5 кг) на Европейското първенство за юноши и девойки под 18 години в Банска Бистрица, Словакия, на 20 юли. Той постигна 72.49 м в най-добрия си опит и отстъпи само на водача в световната ранглиста Томас Уилямс (Ирландия), който регистрира 73.95 м, предаде списание "Атлетика". 
Това е третият медал за българските лекоатлети от Банска Бистрица след златото на Радина Величкова на 100 м и бронза на Християн Касабов на 110 м с препятствия.  "С резултатите си показахте, че България има талантливо поколение в атлетиката, което тепърва ще ни радва още повече на големите спортни форуми“, приветства младежите голямата ни лекоатлетка и председател на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова. Надпреварата в Банска Бистрица продължава.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Никола Цолов

Никола Цолов с първа победа в основно състезание във Формула 3

17-годишният Никола Цолов спечели своята трета победа във Формула 3 и първа в основно състезание, след като триумфира в дългата надпревара на пистата „Хунгароринг“ в Унгария. Пореден триумф на Никола Цолов във Формула 4 в Испания До момента..

публикувано на 21.07.24 в 11:44

Българка стана европейска шампионка при девойките на 100 метра спринт

Радина Величкова спечели златния медал в бягането на 100 метра при девойките на европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години в Банска Бистрица, Словакия. 16-годишната Величкова финишира за 11.46 секунди, с което постави..

публикувано на 20.07.24 в 09:13

"Ботев" (Пд) след равен мач с "Марибор" продължава в Лига Европа

Носителят на Купата на България "Ботев" Пловдив се класира за втория квалификационен кръг на футболния турнир Лига Европа след 2:2 при гостуването на словенския "Марибор“. В първата среща пловдивчани спечелиха с 2:1. В 13-ата минута Ян Репас откри..

публикувано на 19.07.24 в 09:07