Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хор Yasna Voices изпълнява българска музика в Ню Йорк

Хор Yasna Voices
Снимка: Vlada Tomova/FB

Първият български женски ансамбъл в Ню Йорк Yasna Voices е част от програмата на фестивала La Casita в Линкълн Център в Ню Йорк. Последният фестивален ден, в който ще участва Yasna Voices, започва в 16,30 ч., събитието е с вход свободен. "Благодарим на Клаудия Норман за поканата и за това, че възприе нашата идея да представим музиката си извън сцената. Надяваме се, че тази непосредственост ще заинтригува зрителите", написа във Фейсбук Влада Томова.
Хорът е основан през 2002 г. от Влада Томова, вокалист, автор на песни и организатор на майсторски класове по българско народно пеене. Освен българска, те изпълняват и източноевропейска музика.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Учители и ученици от училище

Основателките на училище "Зора" в Ричмънд: Да пазим корените и българския си дух!

През 2014 г. в град Ричмънд, столицата на щата Вирджиния в САЩ, започва историята на българското неделно училище "Зора". И, ако преди десет години неговите възпитаници са едва 14, днес те са тройно повече. За да заведат детето си на българско..

публикувано на 21.07.24 в 08:48

Българка е на финал в световен конкурс за жени в сферата на киберсигурността

Българката Ева Бен (Eva Benn) е единствената ни сънародничка, избрана за финалист в световен конкурс за Жена на годината в сфера киберсигурност ("Cybersecurity Woman of the Year") сред стотици талантливи жени от цял свят. Това съобщи във Фейсбук..

публикувано на 05.07.24 в 19:07
Снимка: Българо-американска полицейска асоциация/Фейсбук

Българо-американската полицейска асоциация връчи стипендии на българи в САЩ

Стипендии в размер на 1000 щатски долара връчи Българо-американската полицейска асоциация (Б.А.П.А.) на сънародниците на Ричард Георгиев и Диана Гечева. Това става ясно от публикация във Фейсбук страницата на Асоциацията, цитирана от БТА...

публикувано на 28.06.24 в 16:17