Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Температурите леко се понижават

Снимка: БТА

През нощта, главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток.

Във вторник въздушната маса над страната ще остане неустойчива.  Отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места в следобедните часове ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Има условия и за градушки. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София - около 29°.

Над Черноморието ще се развива купеста, след обяд и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 29°-31°. Температурата на морската вода е 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще се развива купеста, около и след обяд и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки. Ще духа умерен вятър север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 17°.

На Балканите над по-голямата част в сутрешните часове ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места главно в южната половина ще превали и прегърми. В отделни райони ще има интензивни валежи и градушки. От север-североизток ще прониква по-хладен въздух и дневните температури ще се понижат.

В Западна и Централна Европа, над Западното Средиземноморие, Южна Франция, Пиренейския и по-голямата част от Апенинския полуостров ще бъде предимно слънчево. Над северните райони на Италия ще има временни увеличения на облачността и на места главно в следобедните часове ще превали и прегърми. Валежи и гръмотевична дейност ще има и в района на Алпите, на повече места и по-интензивни в Австрия. В страните от Бенелюкс, в Дания и по-голямата част от Германия ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевични бури, по-интензивни в следобедните часове.

В отделни райони и в останалата част от Централна Европа ще превали и прегърми. В Северна Франция и на Британските острови облачността ще е значителна, на места с краткотрайни валежи. Облачно и дъждовно ще е в по-голямата част от Скандинавския полуостров, както и в южните райони на Европейска Русия. Превалявания ще има и на места в прибалтийските страни, Беларус и Украйна, а в останалата част от Източна Европа, както и във Финландия ще е предимно слънчево.

В Лондон ще е 24°, а в Париж, Варшава и Москва 25°. В Рим и Букурещ 35°, Лисабон 31°, Белград - 33°, Берлин 26°. В Будапеща 30 °, а в Мадрид 39°. В Атина 37°. В Истанбул ще е 34°.

Във Ванкувърще е 22°, а в Отава 27 °, в Сан Франциско 25°, в Ню Йорк 27°, Чикаго 29° В Маями, 32°, а в Мексико сити 27°, в Каракас 22°, в Лима 17°,  Сантяго де Чиле 12°, а в Рио де Жанейро ще е 22°. В Риад 44 °, Тел Авив 31°, в Кайро 37°.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59