Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ти ми обеща"

Вокален ансамбъл HighLight
Снимка: burgasimoreto.org

Една от песните, които участват в "Бургас и морето" 2024, е "Ти ми обеща" на Вокален ансамбъл HighLight. Той е събрал 20 талантливи млади певци от HighLight Singing Academy - Поля Иванова, Жаклин Таракчи, Сесил Сабри, Анна Георгиева, Елена Попова, Мартина Томова, Александра Димитрова, Виктория Гудева, Ева Ралякова, Палома Иванова, Елиза Янковска, Анна Монева, Натали Лафчис, Естел Пейчева, Магдалена Данева, Александра Череш, Михаела Михайлова, Мартин Калчев, Христиан Узунов, Симеон Скачков. 

Някои от тях вече са победители в телевизионни формати, национални и международни форуми за пеене и са добре познати на публиката - Жаклин Таракчи спечели титлата "Гласът на България" през 2022 г., Елена Попова и Поля Иванова също се радват на популярност, на Сесил Сабри предстои участие в известен формат…. 

Всички те пишат съвместно музиката и текста на песента "Ти ми обеща" на един от летните лагери, организирани от Искра Милкова – тиймлидер на HighLight Singing Academy. Ръководителят на Вокалния ансамбъл Петър Алексиев прави аранжимента и оркестрацията. Негова е идеята в записа да включи класически инструменти и кани свои колеги и добри приятели: цигуларя от "Софийски солисти" Стоимен Пеев, Виктор Мицев на виола, чело - Виктор Трайков, китарите са на Алекс Нушев. Самият Петър Алексиев изсвирва пианото.

Посланието на "Ти ми обеща" е свързано с трудните раздели, които обаче не пречат да сме заедно духом. Тъй като някои от участниците междувременно са заминали да учат в чужбина, в текста на песента младите таланти си обещават винаги да са заедно, един до друг, без значение кой в коя точка на света се намира.

Редактор: Диляна Трачева




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Обич и песен" – нова порция летни концерти с част от вечните български песни

Проектът "Обич и песен" среща на сцената поколения обичани български изпълнители,   създали хитове в различни музикални стилове през годините. Мелъди рокът е представен от групата " Диана Експрес", които честват 50 години на сцена,..

публикувано на 08.07.24 в 10:15

Средновековни църкви отварят врати за музикалния фестивал Arbanassi Summer Music

За четиринайсета година камерна музика ще звучи в средновековните църкви-музеи “Св. Архангели Михаил и Гавраил” и “Св. Георги” в архитектурния резерват Арбанаси. От днес до 12 юли сред прекрасната акустика на храмовете музиканти от Белгия,..

публикувано на 07.07.24 в 06:00

"Направен за мен" – заявка за летен хит на Елия Тодорова

" Направен за мен " е третият авторски сингъл на младата и талантлива певица Елия Тодорова, а самата тя го определя като най-динамичния в репертоара си. Успешните два проекта – " Облак " и " Малини "  ѝ донесоха популярност като солова..

публикувано на 05.07.24 в 10:15