Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Танев отрече Украйна да е спряла неговото назначаване за посланик в Киев

Петър Танев
Снимка: Скрийншот bTV

По неволя бях въвлечен в спор на институционално и политическо ниво, към което нямам отношение. Това каза за bTV дипломатът Петър Танев, за когото се появи информация в медиите, че е бил предложен за посланик в Украйна по време на кабинета "Денков - Габриел". Танев посочи, че е разговарял с тогавашния външен министър Мария Габриел и тя е заявила, че премиерът Николай Денков не е подписал не само неговото назначение.

Попитан дали има "руска връзка", Танев отговори, че бившата му съпруга е била гражданин на Русия, но е разведен с нея от 15 години. На въпрос дали спирането на назначението му идва от страната или отвън Танев заяви, че Украйна и посолството нямат отношение към казуса. Това вреди на двустранните отношения - на отношенията на Украйна към България. Този казус се следи много внимателно, включително и от Руската федерация, добави дипломатът, цитиран от БТА.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Партия "Възраждане" представи свой компютърен шрифт "Руница"

Проект на нов български компютърен шрифт "Руница" представи на пресконференция в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. "Решихме да възродим това българско наследство, като направим шрифт, с който да можете да превръщате кирилицата в..

публикувано на 25.07.24 в 13:47

Тунелът под Шипка остава оплетен в административни процедури

Служебният министър на регионалното развитие Виолета Коритарова съобщи при изслушване в парламента, че оптимистичният срок за започване изработването на техническия проект за тунел под Шипка е през 2025 г., предаде БТА. Причината е, че тази година ще..

публикувано на 25.07.24 в 13:40

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 10

В десетия брой на предаването, с водещ Красимир Мартинов, ви срещаме с хора на изкуството, развиващи таланта си в чужда държава:   Деница Грубер и нейният живот, отдаден на илюстрацията в Германия; Иконопиисецът Екатерина Титова – от..

публикувано на 25.07.24 в 12:00