Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето се стабилизира, над Източна и Централна България отново ще превали

Снимка: БГНЕС

В петък сутринта облачността над източната половина от страната ще се разкъсва и намалява, но след обяд отново ще се заоблачи и на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 16° и 22°, в София 16°. Максималните ще са от 27° до 32°, в столицата 27°.

По Черноморието с умерен до силен северен вятър ще има променлива облачност. На места ще превали и прегърми. Температурите на въздуха ще са до 27-29°. Морската вода е 28-29°. Вълнението на морето е 2-3 бала.

Над планините до обяд ще е слънчево, после над централните и източните масиви ще превали и прегърми. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 21°, на 2000 м до 13°.

В събота и неделя ще е слънчево и ще се затопля.

В Европа над Пиренейския и Апенинския п-ов, Южна Франция и в източните райони на Централна Европа ще е слънчево. Над останалата част от континента облачността ще е значителна. На много места на северозапад ще превали и прегърми. Значителни ще са дъждовете в Южна Норвегия, Дания, Западна Германия и Прибалтика.

На Балканите ще преобладава слънчево веме. По обяд ще се заоблачи и на изток ще превали и прегърми.

В Лондон и Париж ще е 23° и 24°. В Берлин и в Москва се очакват 27° и 24°. В Рим и в Атина ще е 36° и 35°. В Белград и в Букурещ ще е 29°, в Истанбул - 30°. Най-горещата евростолица ще е Мадрид с 39°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 23° и 22°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 24°. В Лос Анжелис се очакват 31°, в Маями и в Мексико сити ще e 31° и 24°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще 19° и 27°. В Дубай и в Йерусалим ще е 40° и 33°.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Запрянов

В авиобазата край Пловдив няма да има съоръжения за ядрено оръжие

В авиобазата до с. Граф Игнатиево край Пловдив няма да има съоръжения за съхранение на ядрено оръжие. Това се казва в писмения отговор на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов на въпрос, поставен от депутата Иван Петков от БСП. Министерството на..

публикувано на 24.07.24 в 11:08
Стокхолм и Отава

Българските посолства в Стокхолм и Отава предупреждават за измами за работа

За значителен ръст през летния сезон на случаите с измамени български граждани с обещания за работа в Швеция предупреждават от българското посолство в Стокхолм. В грама на представителството се отбелязва, че безработни, най-често с нисък социален и..

публикувано на 24.07.24 в 10:59

Президентството не носи отговорност за липсата на български посланик в Киев

Отговор на въпроса защо не е завършена процедурата за назначаването на предложения от външно министерство кандидат за български посланик в Украйна трябва да се търси от ведомството. Това посочват от прессекретариата на президента Румен Радев по повод..

публикувано на 24.07.24 в 09:02