Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Качеството на въздуха около взривения склад за фойерверки до Елин Пелин е в норма

Снимка: БТА

Измерванията за качеството на въздуха, направени от мобилната станция на Столичната община до момента показват, че стойностите за качество на въздуха са в норми, съобщи общината.

Данните за измерените концентрации за фини прахови частици 10, ФПЧ 2,5, показват леко завишение само в първите часове. Данните за азотен и серен диоксид са под нормата.

Стойностите от измервателната станция могат да се наблюдават в реално време на сайта на Столичната община - https://air2.sofia.bg/airpublic/air/data/forecasts/measures/list//



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

УНСС е единственото висше икономическо училище в класацията на QS World University

Университетът за национално и световно стопанство е сред четирите български висши училища и единственото икономическо в престижната класация на европейските университети QS World University Rankings, съобщи пресцентърът на учебното заведение. УНСС се..

публикувано на 26.07.24 в 12:13

Столична община оказва пълна подкрепа на община Елин Пелин

Софийската община оказва пълна подкрепа на община Елин Пелин, която е едва на 20 километра от столицата, предаде БТА. Екипите на общината ще продължават да помагат в тежката ситуация. Веднага след инцидента кметът на София Васил Терзиев е изпратил три..

публикувано на 26.07.24 в 11:02

Българите предпочитат да пътуват из България

По ръст на нощувките, свързани с вътрешен туризъм, България е сред първите страни в Европейския съюз. Това показват данните на Евростат през май, а по текуща информация тази тенденция се потвърждава. Увеличеният интерес на българите към туризъм в страната..

публикувано на 26.07.24 в 10:32