Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успешно начало за България в Париж, гребците ни отиват на 1/4-финалите на скиф (Обновена)

Кристиян Василев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кристиян Василев откри българското участие на Олимпиадата в Париж. 32-годишният българин се класира за 1/4-финалите на скиф, след като завърши втори в серията си с време от 6:56.63 минути. Победител стана датчанинът Свери Нилсен с 6:53.50 мин. Четвъртфиналите в дисциплината са във вторник (30 юли) от 11:10 часа българско време. 
След Кристиян и единствената българска състезателка в олимпийския ни турнир по гребане Десислава Ангелова също направи успешно начало, като държа втората позиция по цялата дистанция от 2000 метра и завърши за 7:42.73 минути. Така и тя отива на 1/4 финал на скиф.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Национален велотур “Момчиловци” сред красотата на Родопите

Над сто колоездачи от цялата страна ще участват днес в четвъртото издание на националния велотур “Момчиловци”, съобщи кметът на родопското село Сийка Суркова. Велосипедният тур няма състезателен характер, а целта му е да бъде популяризирана красотата..

публикувано на 14.07.24 в 06:00
Стилияна Николова

Стилияна Николова оглави временното класиране на Световната Чалъндж купа в Клуж-Напока

Абсолютната европейска шампионка Стилияна Николова поведе в класирането на Световната Чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока. В първия ден от състезанието тя постигна най-високите резултати на обръч и топка, оставяйки..

публикувано на 13.07.24 в 08:57

"Ботев Пловдив" надделя като домакин срещу силния състав на "Марибор"

Футболният отбор на "Ботев Пловдив" спечели с 2:1 домакинството си на "Марибор" от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Антъни Уджа откри за домакините, а Пиус Ширвис изравни след вратарска грешка. Минути след появата си в игра юношата Никола Илиев..

публикувано на 12.07.24 в 09:00