Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сао Пауло представят книга по повод 100 години от имиграцията на бесарабските българи в Бразилия

Корицата на книгата е дело на Антонио Петиков
Снимка: Associação Cultural do Povo Búlgaro no Brasil

Книгата "Миграцията на бесарабските българи и гагаузи" ще бъде представена днес от 15.00 ч. местно време в книжарница "Мартинс Фонтес" в Сао Пауло. Организатор на събитието е Културната асоциация на българите в Бразилия. Издаването и представянето на книгата с исторически очерци е част от инициативите, отбелязващи 100 години българска миграция в Бразилия. Автори на историческия сборник са Жорже Косиков, Нейде де Соуза Праса и Нелсон Греков, а корицата е дело на Антонио Петиков.

Културната асоциация на българите в Бразилия е създадена през 1984 г. като културно сдружение, в което участват предимно наследници на бесарабски българи, пристигнали в Бразилия преди Втората световна война.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Зам.-министър Невяна Митева се срещна с българската общност в Берисо - Аржентина

По време на своята визита в Аржентина зам.-министърът на външните работи Невяна Митева се срещна с българската общност в град Берисо и бе почетен гост в седалището на Българското културно дружество „Иван Вазов“. Това стана при откриването на..

публикувано на 20.07.24 в 17:23

Българите в Бразилия пазят като скъпо наследство името и връзката с родината

Бразилия е може би една от най-малко популярните дестинации за миграция сред българите днес. Самата държава няма чак толкова висок стандарт на живот, затова пък нашите сънародници, избрали да живеят там са много високо квалифицирани. Много от тях са..

публикувано на 25.06.24 в 13:40

Книгата "Български стъпки в далечна Бразилия" разказва за съдбите на българи-имигранти

В Националния етнографски музей в София (ул. Московска 6А) днес от 16.00 ч. ще бъде представена книгата на Даниел Методиев "Български стъпки в далечна Бразилия: имена, дати, истории и съдби".  В нея авторът, който от 10 години живее в Бразилия,..

публикувано на 21.06.24 в 08:35