Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават гърмежите в Елин Пелин, в складовете е открита трета жертва

Снимка: БТА

Продължават гърмежите край гара Елин Пелин, заяви вътрешният министър Калин Стоянов. Тежко оборудвани специалисти са влезнали в 6-ия склад на фирма "Енигма" и са обезопасили не взривена пиротехника. При огледа край входа е открит труп, който не е идентифициран. Четвъртата жертва вероятно е в помещението, от което са започнали взривовете. "Няма как някой някъде да се е скрил", подчерта Стоянов. Следовател и прокурор пристигат в неделя за първоначален оглед. Те ще решат какви действия ще продължат в складовете. Опасност все още има, смята министър Стоянов. Двама живи очевидци има в момента на взривовете. Единият е охранител, който е извел от зоната 48-годишният доц. д-р Петър Шишков и 20-годишната му дъщеря Кристин Шишкова, които починаха по-късно. Той е спасен от притекли се на помощ пожарникари. Вторият свидетел е младо момче, което около 15-20 минути е бил вътре в складовете, докато е горяло и гърмяло. Момчето се скрило в микробус, който се подпалил. След това е успял да избяга под оградата.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български успех на Международния турнир на младите физици в Будапеща

Българският отбор се представи на изключително високо ниво по време на Международния турнир на младите физици (IYPT) в град Будапеща, където участваха 38 страни от целия свят. Родните ни състезатели заслужено спечелиха сребърни отборни медали...

публикувано на 27.07.24 в 10:25

"Въпрос на вкус“ – едно щастливо връщане назад в миналото без политически привкус

За "живота едно време", но с любов, уважение и без политически привкус разказва документалната лента на Мария Вълкова "Въпрос на вкус". Идеята за създаването ѝ се ражда на един обяд, когато Мария за пореден път вижда простата храна, с която..

публикувано на 27.07.24 в 10:05

Пожарът в Гърция е прехвърлил границата с България

Два военни хеликоптера от България ще се включат днес в гасенето на пожара в планината Славянка на българо-гръцката граница. Вчера огънят от Гърция стигна и премина нашата граница. На наша територия пожарът е низов и е засегнал около 30 декара. От рано..

публикувано на 27.07.24 в 09:53