Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметовете на Тутракан и Олтеница договарят бъдещата фериботна връзка

Снимка: tutrakanmuseum.org

Очаква се скоро да започне изграждането на фериботна връзка между Тутракан и отсрещния румънски град Олтеница, съобщи във Фейсбук кметът на община Тутракан д-р Димитър Стефанов, след среща с румънския си колега Михайца Бащея. Двамата са уточнили мястото на пристана, както и че съоръжението ще е предназначено за превоз на леки коли, автобуси, микробуси и товарни автомобили с ограничен тонаж. „Инфраструктурата и фериботът ще се изградят от частни инвеститори. Връзката ще улесни овощарите и рибарите от Тутракан, които изнасят продукцията си основно в Букурещ, както и ще увеличи броя на туристите от Румъния и Украйна“, каза Стефанов.

На 29 юли е насрочена нова среща между двамата кметове, за да се уточнят всички подробности по изграждането на фериботната връзка. На българския бряг пристанът ще е близо до с. Пожарево.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мануел Сарацин

Според Берлин Скопие не може да променя европейския транспортен Коридор №8

Северна Македония не оправда надеждите за конституционни промени и вписването на българите за малцинство, което е основно условие за да започне преговори с ЕС, каза пред БНР Мануел Сарацин, първият в историята на Германия специален пратеник за Западните..

публикувано на 28.07.24 в 09:35

Продължават гърмежите в Елин Пелин, в складовете е открита трета жертва

Продължават гърмежите край гара Елин Пелин, заяви вътрешният министър Калин Стоянов. Тежко оборудвани специалисти са влезнали в 6-ия склад на фирма "Енигма" и са обезопасили не взривена пиротехника. При огледа край входа е открит труп, който не е..

публикувано на 28.07.24 в 09:11
Награждаване във Велдховен

Нционалният ни отбор по информатика – с отлично представяне на олимпиадата за момичета в Нидерландия

С три медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета, провела се от 21 до 27 юли 2024 г. Във Велдховен, Нидерландия, информира ръководителят на отбора Румен Михов...

публикувано на 27.07.24 в 19:50