Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмицата започва с жълт код за горещо време в 21-а области на страната

Снимка: Елизабет Радкова

В понеделник ще е слънчево. След обяд над Северна България, към вечерта над централната и на североизточната част на страната ще се заоблачава и на места ще има кратки валежи. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°, в София 17°. Максималните ще са от 33 до 38°, в столицата 33°. 

По Черноморието ще е слънчево. След обяд на север ще се заоблачи и там вечерта на места ще превали. Температурите на въздуха ще са до 29-34°. Морската вода е 27-28°. Вълнението на морето е 2-3 бала. 

Над планините до обяд ще е слънчево, след обяд ще се заоблачи, но само на места в Стара планина ще превали. Максималната температура на 1200 м. надморска височина ще е до 28°, на 2000 м. до 21°.

Във вторник на места в Източна и в централна Северна България ще превали. Температурите ще са от 28 до 33°.

В Европа над Пиренейския п-ов, западната и централната част на континента, и южното Скандинавие ще е слънчево. Над Средиземноморието ще е слънчево и горещо. Над Източна Европа ще е ветровито но няма да вали. Над Британските о-ви, над Скандинавския п-ов и Прибалтика облачността ще е променлива на места с валежи.

На Балканите ще е слънчево и горещо. От север ще нахлува студен въздух и вечерта там може да превали.

В Лондон и Париж ще е 28 и 30°. В Берлин и в Москва се очакват 24 и 21°. В Мадрид, Атина и Букурещ ще 36°. В Белград и в Истанбул 30 и 33°. Най-горещата евростолица ще е Рим с 37°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 19 и 30°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 26 и 31°. В Лос Анжелис се очакват 26°, в Маями и в Мексико сити ще e 32 и 24°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще 14 и 28°. В Дубай и в Йерусалим ще е 39 и 33°. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български момичета спечелиха медали на Европейската олимпиада по информатика

С 3 медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика на четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета. Надпреварата се проведе от 21 до 27 юли 2024 г. във Велдховен, Нидерландия, съобщи ръководителят на отбора..

публикувано на 28.07.24 в 14:14

В ПП-ДБ и БСП се надяват на успех в третия мандат за съставяне на правителство

Шансовете да се сформира правителство с третия мандат, са малки, ''но би могло да се случи чудо'', изрази очакване съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов. За БНР той заяви, че тяхната коалиция ще..

публикувано на 28.07.24 в 13:46
Противопожарна и полицейска техника продължава да е позиционирана в района на село Гара Елин Пелин във връзка с взривовете в склада за пиротехнически средства, 28 юли 2024 г.

Откриха тялото на последния - четвърти загинал след експлозиите в Елин Пелин

Под ръководството на Окръжна прокуратура – София, следователи от Национална следствена служба и Окръжната следствена служба, екипи на пожарната и специализирани части на вътрешното министерство, са започнали огледи на складовете край Елин Пелин, в които в..

публикувано на 28.07.24 в 13:23