Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България благодари на Франция и Испания за подкрепата в гасенето на горските пожари

2
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев благодари на френския си колега Еманюел Макрон за подкрепата, която Франция оказва за гасенето на пожара на българо-гръцката граница. "Моята искрена благодарност към президента Еманюел Макрон е за солидарността и навременната подкрепа на Франция със самолети за борба с опустошителните пожари на фронта на българо-гръцката граница“, написа Румен Радев в "Екс".
От вторник в акцията по гасенето на пожара на българо-гръцката граница ще се включат два френски самолета, каза пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев, който е в село Петрово в региона на планината Славянка. Следобед се очаква самолетите да кацнат на летище Пловдив и да помагат в гасенето във вторник и сряда. Добре, че тук на място сме взели необходимите мерки, коментира служебният премиер.

Гасене на пожара над село Югово

Държавният глава Румен Радев изказа благодарност към краля на Испания Фелипе VI за приноса на кралството в борбата с тежките пожари в България. Моята дълбока благодарност към крал Фелипе VІ за своевременния принос на Испания в борбата с тежките пожари в България и демонстрирания професионализъм на екипажите на самолетите, написа Румен Радев в "Екс".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

София изпраща Николай Ненчев, като временен български посланик в Украйна

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев ще е временно управляващ посолството на България в Украйна. Това решение е взело служебното правителство, за да сложи край на продължилия повече от година блокаж между Министерския съвет и президента Румен..

публикувано на 23.07.24 в 08:54

За България е въпрос на нюанси, кой ще е новия президент в Белия дом

На въпроса на „Нова ТВ“ има ли разлика за България дали президент ще стане Доналд Тръмп или Джо Байдън българският посланик в САЩ Георги Панайотов отговори, че разликата е в нюансите. „Това е много важен въпрос. Разлика за България някаква..

публикувано на 20.07.24 в 11:29

На 22 юли ще бъде връчен и върнат втория мандат за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство в понеделник - 22 юли, на кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание "Продължаваме промяната - Демократична България"..

публикувано на 19.07.24 в 12:48