Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за валежи във вторник е подаден за 10 области в Източна България

Снимка: Великият Преслав - The Great Preslav

Във вторник, 30 юли, на запад ще има слънце и ще е топло. Над източната половина на страната ще е облачно и особено през нощта и до обяд ще има кратки, на места обилни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки.  Минималните температури ще са между 18 и 21°, в София 18°. Максималните ще са от 28 до 33°, в столицата 29°. 

По Черноморието
 ще е облачно с кратки превалявания и гръмотевични бури. Температурите на въздуха ще са до 27-28°, колкото е и морската вода. Вълнението на морето е 2-3 бала. 

Над планините
 на запад ще има слънце и променлива облачност, малко вероятно е да превали. На източните масиви до обяд ще превали. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 25°, на 2000 м – до 17°.

В сряда
 ще е слънчево и температурите ще се повишават.

В Европа –
на запад и централната част на континента ще е слънчево. Облачно ще е над Западна Франция и Северна Испания с локални валежи. В Източна Европа, Финландия и Прибалтика ще е облачно, с валежи и гръмотевични бури. На Скандинавския п-ов на север ще е облачно с превалявания, а на юг ще е слънчево.

На Балканите
– очаква се слънчево време, като над крайните източни райони ще е ветровито с облаци и превалявания.

В Лондон и Париж
ще е съответно 30° и 35°. В Берлин се очакват 27°, в Москва 19°, в Рим и в Атина – 35°. В Белград, Истанбул и Букурещ максималните температури ще са в интервал 30 – 33°. Най-горещата евростолица ще е Мадрид с 40°.

Отвъд Океана
– във Ванкувър и Монреал ще е съответно 21 и 29°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 28 – 29°, в Лос Анжелис – 26°, в Маями и в Мексико сити ще e съответно 31 и 26°. В Буенос Айрес се очакват максимум 11 °, в Рио де Жанейро  28°, в Дубай 38°, а в Йерусалим 33°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурите леко се повишават

През нощта в по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад-северозапад, по Черноморието – умерен предимно от северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. В събота  ще бъде..

публикувано на 26.07.24 в 19:05

България ще се опита да влезе в еврозоната на 1 юли 2025 г.

114 депутати от ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната – Демократична България", ДПС и 10 независими подкрепиха на първо четене законопроекта на правителството за въвеждане на еврото в България. Нормата утвърждава, че през първия месец ще се ползват и двете..

публикувано на 26.07.24 в 18:11

Обстановката в Елин Пелин се нормализира, отмениха евакуацията

Към този момент обстановката в община Елин Пелин, където преди ден се взривиха складове за фойерверки и пиротехника, е овладяна, съобщи пресцентърът на Общината. Отменено е частичното евакуиране и гражданите могат да се приберат в домовете си...

публикувано на 26.07.24 в 18:08