Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български ученици спечелиха 9 медала от олимпиади по физика в Иран и Грузия

Снимка: МОН

Български ученици спечелиха пет медала - един сребърен и четири бронзови, на Международната олимпиада по физика в град Исфахан, Иран. В състезанието се включиха 198 участници от отбори от 46 държави. Сребърният медал беше завоюван от Баян Гечев от 12 клас на СМГ „Паисий Хилендарски“.
Ден преди да отпътуват за Иран най-добрите ни ученици по физика се завърнаха от Европейската олимпиада по физика в Грузия с четири медала  – един сребърен медал и три бронзови в рекордна за олимпиадата надпревара от 54 държави. И тук среброто отиде при Баян Гечев.
Следващата година България ще бъде домакин на Европейската олимпиада по физика, която ще се проведе в София.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за валежи във вторник е подаден за 10 области в Източна България

Във вторник , 30 юли, на запад ще има слънце и ще е топло. Над източната половина на страната ще е облачно и особено през нощта и до обяд ще има кратки, на места обилни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки.  Минималните температури..

публикувано на 29.07.24 в 19:40

България днес - 29 юли 2024 г.

В последния юлски понеделник за тази година в „България днес“ ще говорим за безопасността по време на морската ни почивка. За любителите на планината сме подбрали кратки истории на седемте най-мистериозни и красиви..

публикувано на 29.07.24 в 19:00

От МВнР предупредиха за отмяна на полети от и до Бейрут

Във връзка с развитието на обстановката в региона на Близкия изток, Министерството на външните работи предупреди за отмяната на полетите на редица авиокомпании от и до международното летище на Бейрут, Ливанска република. МВнР напомня на българските..

публикувано на 29.07.24 в 17:38