Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От есента ново българско неделно училище отваря врати в Чикаго

Снимка: Културен център „Българика“

Ново българско училище "Българика" в Чикаго ще посрещне своите възпитаници за първи път през септември 2024 г. 

"Нашето училище ще отвори врати за деца, които желаят да поддържат и развиват своя език, култура и традиции", отбелязват от Културен център "Българика", към който ще действа просветното средище.

За новата 2024/2025 учебна година се набират деца за предучилищна група и трети клас. Занятията ще се провеждат всяка неделя от 9:30 до 13:00 часа на две локации: Bulgarica Center, Room A - 1120 S Elmhurst Rd, Mount Prospect и Bulgarica Center, Room B - 1140 S Elmhurst Rd, Mount Prospect.

В учебния план са включени както задължителните часове по програма, така и разнообразни и интересни допълнителни занимания, които ще помогнат на децата да усвоят българския език по забавен и ефективен начин. Формата за записване е на адрес: https://bulgarica.org/go/classes/bulgarian-sunday-school 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българка е на финал в световен конкурс за жени в сферата на киберсигурността

Българката Ева Бен (Eva Benn) е единствената ни сънародничка, избрана за финалист в световен конкурс за Жена на годината в сфера киберсигурност ("Cybersecurity Woman of the Year") сред стотици талантливи жени от цял свят. Това съобщи във Фейсбук..

публикувано на 05.07.24 в 19:07
Снимка: Българо-американска полицейска асоциация/Фейсбук

Българо-американската полицейска асоциация връчи стипендии на българи в САЩ

Стипендии в размер на 1000 щатски долара връчи Българо-американската полицейска асоциация (Б.А.П.А.) на сънародниците на Ричард Георгиев и Диана Гечева. Това става ясно от публикация във Фейсбук страницата на Асоциацията, цитирана от БТА...

публикувано на 28.06.24 в 16:17

Кръстиха звезда на името на българското училище в Чикаго

"Малко българско училище" в Чикаго вече има своя звезда в Космическото пространство. Тя е кръстена на просветното средище и е получена по повод неговата петнадесета годишнина и петата година от основаването на Център "Малката България". Това съобщиха от..

публикувано на 16.06.24 в 13:53