Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Ангелова ще гребе на полуфинал от Олимпиадата в Париж

Габриела и Стефани Стоеви се класираха за първи път в кариерата си за 1/4-финал на Олимпийски игри

| обновено на 30.07.24 в 12:43
Снимка: БТА

Десислава Ангелова се класира за полуфиналите на сингъл скиф от олимпийския турнир по гребане в Париж, след като завърши на трето място в своята серия в четвъртфиналите.

Българската състезателка показа много солидно гребане и без никакви проблеми намери място в топ 3, което беше нужно за продължаване към следващия етап на надпреварата. От самия старт начело излезе австралийката Тара Ригни, а след нея се наредиха Кара Колер от САЩ и Ангелова, като това класиране не се промени до края на дистанцията от 2000 метра. Ангелова пресече финалната линия за 7:41.25 минути. Така тя си осигури място в полуфиналите в дисциплината, които ще се проведат в сряда от 11:14 часа българско време.

Сестри Стоеви ще играят в четвъртфиналите по бадминтон на Олимпиадата


Бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви се класираха за първи път в кариерата си за 1/4-финал на олимпийски игри. Сестрите от Хасково преодоляха своята група В на турнира в Париж 2024. Те записваха втора победа в потока - с 2:0 (18, 12) гейма за 38 минути срещу американките Ани Су и Кери Су. Досега Стоеви бяха участвали два пъти на най-големия спортен форум, като и двата пъти заеха 9-о място в крайното класиране - в Рио де Жанейро 2016 и в Токио 2020. Сега българките имат гарантирана позиция – минимум между 5-а и 8-а във френската столица.  Съперничките на Стефани и Габриела в спора за място на полуфиналите ще са сред победителките от двубоя между Лиу Шъншу и Тан Нин - Китай и Мен Нга Тин и Мен Пуи Лам -Хонконг.

На плувеца Петър Мицин не му стигна секунда, за да е финалист на Олимпиадата, а гребецът Кристиян Василев не преодоля четвърт финала

Петър Мицин

Петър Мицин не успя да се класира за полуфиналите на 200 метра бътерфлай от олимпийския плувен турнир в Париж. 18-годишният българин спечели своята серия с време от 1:57.03 минути, но това не бе достатъчно за влизане сред първите 16 на дисциплината. След завършването на всички серии 16-ото време бе затворено на 1:56.03, а резултатът на Мицин бе 19-ти от 27 стартирали състезатели.

Кристиян Василев

Кристиян Василев също не успя да се класира за полуфиналите на едноместния скиф от олимпийския турнир по гребане в Париж, след като завърши на четвърта позиция в своята четвъртфинална серия. Василев вървеше четвърти през цялата дистанция, като във финалните метри направи атака, за да застигне третия в класирането Риюта Аракава от Япония, но силите му не стигнаха и той остана извън Топ 3.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Везенков вече официално е играч на баскетболния "Олимпиакос" Пирея

Александър Везенков официално се завърна в отбора на "Олимпиакос". Грандът от Пирея обяви трансфера на българина, който слага подписа си върху 5-годишен договор. От клуба публикуваха емоционален видеоклип , в който Везенков влиза отново в Двореца на мира и..

публикувано на 25.07.24 в 11:20

"Лудогорец" взе удобен аванс от 2:0 преди реванша с "Динамо Минск"

Българският футболен шампион "Лудогорец" победи беларуския "Динамо Минск" с 2:0 в първи мач от втория предварителен кръг на "Шампионската лига". Заради войната в Украйна реваншът ще се играе в Унгария на 31 юли. Резултатът беше открит след като в 9-та..

публикувано на 25.07.24 в 08:37

Прогноза предрича 9 медала за България от Париж, ние очакваме повече

България ще спечели девет медала от Олимпийските игри в Париж, но нито един от тях няма да бъде златен. Това показва финалната прогноза на статистическата компания “Грейсноут”, изготвена по поръчка на центъра за изследвания Нилсен, предаде БТА. Според..

публикувано на 25.07.24 в 06:35