Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До петък ще е слънчево и топло над цялата страна

Снимка: БГНЕС

В четвъртък, 1 август, ще е слънчево и топло, със слаб североизточен вятър. Минималните температури ще са между 13 и 21°, в София 13°. Максималните ще са от 32 до 37°, в столицата – 32°. 

По Черноморието
август започва със слънце и умерен източен бриз. Температурите на въздуха ще са до 29-31°. Морската вода е 27-28°. Вълнението на морето е 2 бала. 

Над планините
 ще е слънчево със слаби югоизточни и северозападни ветрове. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 26°, на 2000 м – до 18°. 

В петък
 остава слънчево и температурите ще се повишават, след обяд на запад ще се заоблачи.

В Европа
– над Британските о-ви, Скандинавския п-ов и Прибалтика ще е облачно с валежи. Над източните райони на Франция и централноевропейските страни също ще е облачно с превалявания. В района на Алпите дъждовете ще са значителни.  В останалата част от Източна Европа първият августовски ден ще е предимно слънчев. В Южна Европа ще е слънчево.

На Балканите
– слънчево време със заоблачаване в следобедните часове, като вечерта над Словения ще завали дъжд.

В Лондон и Берлин ще е максимум  27 градуса, в Париж – 30°, а в Москва се очакват 21°. В Рим  и Букурещ ще е 36°, в Истанбул –31, а в Атина и в Белград ще е 34 - 35°. Най-горещата евростолица ще е Мадрид с 38°.

Отвъд Океана
– във Ванкувър и Монреал ще е съответно 28 и 25°, в Чикаго ще е 30°, в Ню Йорк и Лос Анжелис – 27°, в Маями 32°. В Мексико сити ще 24°, в Буенос Айрес 17°, в Рио де Жанейро 23°, в Дубай 42° и в Йерусалим – 34°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български момичета спечелиха медали на Европейската олимпиада по информатика

С 3 медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика на четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета. Надпреварата се проведе от 21 до 27 юли 2024 г. във Велдховен, Нидерландия, съобщи ръководителят на отбора..

публикувано на 28.07.24 в 14:14

В ПП-ДБ и БСП се надяват на успех в третия мандат за съставяне на правителство

Шансовете да се сформира правителство с третия мандат, са малки, ''но би могло да се случи чудо'', изрази очакване съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов. За БНР той заяви, че тяхната коалиция ще..

публикувано на 28.07.24 в 13:46
Противопожарна и полицейска техника продължава да е позиционирана в района на село Гара Елин Пелин във връзка с взривовете в склада за пиротехнически средства, 28 юли 2024 г.

Откриха тялото на последния - четвърти загинал след експлозиите в Елин Пелин

Под ръководството на Окръжна прокуратура – София, следователи от Национална следствена служба и Окръжната следствена служба, екипи на пожарната и специализирани части на вътрешното министерство, са започнали огледи на складовете край Елин Пелин, в които в..

публикувано на 28.07.24 в 13:23