Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боксьорът Рами Куиан е на една победа разстояние от медал на Олимпиадата

Престижна победа постигна джудистът Ивайло Иванов

Снимка: БТА

Боксьорът Рами Киуан е на победа от олимпийски медал, след като се класира за четвъртфиналите в категория до 71 кг. в Париж. При достигане до полуфинал българинът ще си осигури минимум бронзово отличие.

Киуан надигра категорично поставеният под номер 1 Шанън Дейви от Австралия с 5-0 съдийски гласа пред погледа на председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.
Роденият в Червен бряг европейски шампион започна устремно двубоя. Обратният му гард затрудни съперника и вкара няколко добри прави удари и крошета. Заслужено той спечели първия рунд във фишовете на петте съдии. В следващите части доминацията на нашия боксьор продължи. Рами взе и следващите два рунда, без да поема излишни рискове да получи някоя аркада. "Дошъл съм за златото", заяви Киуан пред БНТ.

Трудна, но престижна победа постигна джудиста Ивайло Иванов на Олимпиадата

Ивайло Иванов започна  победа в категория до 90 килограма на олимпийския турнир по джудо в Париж. Двукратният европейски вицешампион от Минск 2019 и Прага 2020 Иванов надделя над състезаващия се за Ливан натурализиран руснак от чеченски произход Карамноб Сагайпов, пети от Световното първенство в Абу Даби през май тази година.

Двубоят беше равностоен, но 30-годишният българин направи успешна хватка секунда преди края на редовните 4 минути и стигна до успеха. Задачата на българина на осминафиналите се очертава да бъде още по-трудна, тъй като той ще трябва да излезе на татамито срещу водача в схемата и защитаващ титлата си от Игрите в Токио 2020 Лаша Бекаури от Грузия, който почива в първия кръг. Иванов участва на трета поредна Олимпиада, като завърши седми в Рио 2016 и девети в Токио 2020, но в по-долната категория – до 81 килограма.
Вижте още:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тежък жребий за сестри Стоеви на четвъртфинала по бадминтон в Олимпиадата

Плувецът Любомир Епитропов направи много силно полуфинално плуване и 4 стотни не му достигнаха, за да се се класира за финала на 200 метра бруст на олимпийските игри. Той зае деветото място в полуфиналите с време 2 минути, 9 секунди и 3 стотни..

публикувано на 31.07.24 в 10:51

Десислава Ангелова ще гребе на полуфинал от Олимпиадата в Париж

Десислава Ангелова се класира за полуфиналите на сингъл скиф от олимпийския турнир по гребане в Париж, след като завърши на трето място в своята серия в четвъртфиналите. 8 български спортисти ще участват в 4-ия състезателен ден на Олимпиадата..

обновено на 30.07.24 в 12:43
Станимира Петрова

8 български спортисти ще участват в 4-ия състезателен ден на Олимпиадата

В Париж продължават Летните олимпийски игри и българското участие в тях. На 30 юли, вторник, в турнира по бокс за жени в категория 54 кг Станимира Петрова излиза на осминафинал срещу Вен КСиау Хуан от Тайпе. Кристиян Василев е на четвъртфинал..

публикувано на 30.07.24 в 08:45