Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сестри Стоеви отпаднаха от Олимпиадата, Десислава Ангелова ще гребе на финал

Снимка: Ройтерс

Десислава Ангелова се класира за финал „А“ на скиф от олимпийския турнир по гребане в Париж. Тя завърши на трето място в първия полуфинал с резултат 7:27.16. Гонката бе спечелена от нидерландката Каролин Флорайн с време 7:21.26 мин. Втора се нареди австралийката Тара Ригни с време 7:23.58 мин. Ангелова започна по-бавно като на първите 500 метра се движеше пета, но в последните 1000 увеличи темпото и успя да изпревари Анна Пракатен от Узбекистан и се класира сред най-добрите 6 на финала. Битката за медалите е на 3 август от 11:18 ч.

Габриела и Стефани Стоеви отпаднаха от надпреварата по бадминтон в Париж. 

Сестрите загубиха четвъртфиналния сблъсък срещу лидерките в световната ранглиста китайките Цинчън Чън и Ифан Цзя от Китай с 15:21 и 8:21.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Станимира Петрова остана без олимпийски медал в бокса

Световната и двукратна европейска шампионка в бокса Станимира Петрова не успя да достигне до полуфиналите на олимпийските игри в Париж, което щеше да й гарантира минимум спечелването на бронзов медал. В оспорван двубой с китайката Юан Чан..

публикувано на 01.08.24 в 16:49

Боксьорът Рами Куиан е на една победа разстояние от медал на Олимпиадата

Боксьорът Рами Киуан е на победа от олимпийски медал, след като се класира за четвъртфиналите в категория до 71 кг. в Париж. При достигане до полуфинал българинът ще си осигури минимум бронзово отличие. Киуан надигра категорично поставеният..

публикувано на 31.07.24 в 14:10

Тежък жребий за сестри Стоеви на четвъртфинала по бадминтон в Олимпиадата

Плувецът Любомир Епитропов направи много силно полуфинално плуване и 4 стотни не му достигнаха, за да се се класира за финала на 200 метра бруст на олимпийските игри. Той зае деветото място в полуфиналите с време 2 минути, 9 секунди и 3 стотни..

публикувано на 31.07.24 в 10:51