Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ е първа политическа сила сред избирателите, 44% искат предсрочни избори

Снимка: Ани Петрова

Ако изборите за парламент бяха на 1 август ГЕРБ-СДС ще е първа политическа сила с 23% подкрепа, сочи проучване на "Маркет ЛИНКС". "Продължаваме промяната – Демократична България" е втора с 15,3%. Трета политическа сила е ДПС с 12,8 на сто от предпочитанията на запитаните.
С 11% подкрепа четвърта е "Възраждане". Следват БСП с 6,9% и "Има такъв народ" с 5,2%. Партия "Величие" набира 3,7%.

Изненадващо е одобрението на 44% от гражданите за извънредни избори през октомври. 19 на сто са неутрални по въпроса. 39% заявяват, че биха гласували на предстоящи избори, а 20% са отговорили с "по-скоро да".
С най-високо доверие сред избирателите от 50% е президентът Румен Радев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Скопие иска ЕС да бойкотира транспортния Коридор №8 към България

Планът на Северна Македония за средствата от плана на ЕС за растеж на Западните Балкани е подготвен преди две седмици и държавата очаква одобрение от Еврокомисията, посочи в интервю за телевизия "Телма" македонският премиер Християн Мицкоски, предаде БТА...

публикувано на 23.07.24 в 11:56

София изпраща Николай Ненчев, като временен български посланик в Украйна

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев ще е временно управляващ посолството на България в Украйна. Това решение е взело служебното правителство, за да сложи край на продължилия повече от година блокаж между Министерския съвет и президента Румен..

публикувано на 23.07.24 в 08:54

За България е въпрос на нюанси, кой ще е новия президент в Белия дом

На въпроса на „Нова ТВ“ има ли разлика за България дали президент ще стане Доналд Тръмп или Джо Байдън българският посланик в САЩ Георги Панайотов отговори, че разликата е в нюансите. „Това е много важен въпрос. Разлика за България някаква..

публикувано на 20.07.24 в 11:29