Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимира Петрова остана без олимпийски медал в бокса

Снимка: БТА

Световната и двукратна европейска шампионка в бокса Станимира Петрова не успя да достигне до полуфиналите на олимпийските игри в Париж, което щеше да й гарантира минимум спечелването на бронзов медал. В оспорван двубой с китайката Юан Чан поставената под номер 1 в схемата българка загуби с 1:4 съдийски гласа в категорията до 54 кг.
Станимира Петрова взе минимално предимство след първия рунд, но във втория съдиите предпочетоха китайката. В последната част Юан Чан пласира няколко точни удара в началото на рунда и това й донесе успеха.
Другата българска представителка – европейската вицешампионка и световна бронзова медалистка Светлана Каменова, ще дебютира утре, 2 август, на олимпиадата в категория до 57 кг.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Приморско дадоха старт на четвъртия етап от Международната колоездачна обиколка на страната

Започна четвъртият, най-дългият от петте етапа на 71-вата Международна колоездачна обиколка на България. Стартът бе даден в Приморско, а движението ще се ограничава поетапно в участъците от Приморско до Сливен. Първият етап от София до Троян..

публикувано на 28.08.24 в 11:21
Карлос Насар

Карлос Насар става почетен гражданин на Червен бряг

Олимпийският шампион от Париж и световен рекордьор по вдигане на тежести Карлос Насар днес ще бъде обявен за почетен гражданин на Червен бряг, съобщи кметът на града Атанас Атанасов. Общината ще удостои тежкоатлета и неговия треньор Павел Христов и с..

публикувано на 26.08.24 в 07:00

България изпраща трима лекоатлети за параолимпиадата в Париж

Трима българи заминават за участие на Параолимпийските игри в Париж 2024, които ще започнат на 28 август и ще продължат до 8 септември. Нашите лекоатлети ще завършат участието си в рамките само на 2 дни – 30 и 31 август (петък и събота)...

публикувано на 25.08.24 в 08:10