Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разговорите за съставяне на правителство с третия мандат продължават:

ГЕРБ ще преговаря с ИТН, но няма да подкрепи редовен кабинет

БСП и “Има такъв народ” установиха сходство във вижданията и темите на консултациите

Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов потвърди, че коалицията ще преговаря с партия “Има такъв народ”, която получи третия мандат за съставяне на правителство. Той обаче поясни, че депутатите му няма да дадат гласа си за кабинет в рамките на този парламент.
“Имаме програма, която ще сложим на масата, имаме вече и проведени разговори с тях в първия мандат. Считам, че тези разговори са полезни, защото биха ни научили на мъдрост за след изборите”, заяви Бойко Борисов.
Междувременно БСП и “Има такъв народ” установиха сходство във вижданията и темите на консултациите, организирани от ИТН по повод получения трети мандат за съставяне на правителство.
Борислав Гуцанов
“Водещо е общото разбиране за редовен кабинет, тъй като не е нормално за 3 г. шест пъти да се отива на предсрочни парламентарни избори”, каза Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на левицата.
“Сумарно до момента вече имаме 66 народни представители или първа политическа сила в този парламент от държавници, които искат да работят веднага за обществото”, заяви Станислав Балабанов от ИТН. Той препоръча на останалите политически лидери да се замислят по-отговорно за предстоящото през следващите дни.
Станислав Балабанов, Тошко Йорданов, Павела Митова (отляно надясно) от ИТН.
“Като цяло имаме еднакви цели за съставяне на кабинет, тежестта сякаш сега пада върху плещите на Продължаваме промяната-Демократична България” и ГЕРБ”, коментира Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на ИТН.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Скопие иска ЕС да бойкотира транспортния Коридор №8 към България

Планът на Северна Македония за средствата от плана на ЕС за растеж на Западните Балкани е подготвен преди две седмици и държавата очаква одобрение от Еврокомисията, посочи в интервю за телевизия "Телма" македонският премиер Християн Мицкоски, предаде БТА...

публикувано на 23.07.24 в 11:56

София изпраща Николай Ненчев, като временен български посланик в Украйна

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев ще е временно управляващ посолството на България в Украйна. Това решение е взело служебното правителство, за да сложи край на продължилия повече от година блокаж между Министерския съвет и президента Румен..

публикувано на 23.07.24 в 08:54

За България е въпрос на нюанси, кой ще е новия президент в Белия дом

На въпроса на „Нова ТВ“ има ли разлика за България дали президент ще стане Доналд Тръмп или Джо Байдън българският посланик в САЩ Георги Панайотов отговори, че разликата е в нюансите. „Това е много важен въпрос. Разлика за България някаква..

публикувано на 20.07.24 в 11:29