Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джаз лятото в Пловдив продължава

Снимка: Plovdiv Jazz Summer

Plovdiv Jazz Summer – лятната програма на един от най-големите джаз фестивали в страната Plovdiv Jazz Fest, започна в средата юли. Фестивалът продължава с три концерта в Лятно кино "Орфей" в Пловдив и един грандиозен безплатен концерт през август в село Марково.


На 08 и 09 август ни очакват три концерта – в първата вечер (08 август) ще се насладим на музиката на световноизвестния контрабасист, певец и композитор Авишай Коен и неговото трио, а след това и на групата на каталунския саксофонист Арнау Гарофе – Frantik Zen. На следващата вечер ще слушаме Белослава с JP3 и Младен Димитров (Mr. Moon). 

Орлин Павлов

Отново с участието на JP3, но този път с Орлин Павлов, ще завърши третото лятно издание на Plovdiv Jazz Fest. Вече традиционно краят на летния фестивал е с безплатен концерт, който събира стотици хора в близкото село Марково. На 24 август от 21 ч. на централния площад на селото ще бъде концертът на певеца Орлин Павлов, заедно с Живко Петров (пиано), Димитър Карамфилов (контрабас) и Димитър Семов (барабани).

В очакване на тези концерти се зареждаме с лятно настроение с песента на Орлин Павлов "Всеки ден". Тя е с участието на The Brassstones по музика на Ясен Козев и Крум Георгиев, текст – Дони Василева, аранжиментът е направил Борислав Бояджиев.

Редактор: Диляна Трачева



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Феномен"

Много младежка енергия блика от песента "Феномен" на Niki R: ce . Това е Никол Ризова, която е била част от група Бон-Бон. До нея и в музиката, и в живота е Цветан Маринов, когото познаваме от група Funkilicious – там е китарист и автор на..

публикувано на 22.06.24 в 10:15

Народният оркестър на БНР закрива сезона с нова продукция и ярки солисти

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов закрива сезона тази вечер /20 юни/ с концерт, в която ще звучат само премиерни заглавия. Програмата включва 17 нови пиеси и аранжименти на песни, представени от ярки солисти,..

публикувано на 20.06.24 в 07:25

Любо Киров започва лятото с нов сингъл и албум – "Ново сърце"

Любо Киров е сред звездите в българската музика, които последните години пълнят най-големите зали. Всяка негова нова песен вълнува публиката, която има нов повод за радост – преди дни певецът издаде албума "Ново сърце ". На концерта-промоция беше..

публикувано на 19.06.24 в 10:15