Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горещо време на места с превалявания в събота

Снимка: БГНЕС

В събота, 3 август, над западната половина от страната и Лудогорието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще паднат краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Над крайните източни райони ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в София – около 33°.

Над планините
ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и се очакват краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 28°, на 2000 м – около 20°.

По Черноморието
ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 27° и 30°, а на морската вода – 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Над западната половина от Балканите преди обед ще има краткотрайни превалявания от дъжд. Следобед и над източната част от полуострова ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, като на места ще превали и прегърми. В Атина ще бъде 38 градуса, в Букурещ – 37, в Истанбул – 33, в Белград – 27.
Над Северна Европа ще има значителна облачност с чести краткотрайни валежи от дъжд, а в следобедните часове и гръмотевични бури. Дъжд ще вали във Великобритания, Ейре и Холандия. В страните около Алпите ще има краткотрайни интензивни валежи от дъжд и гръмотевични бури. Облачно и дъждовно ще се задържи в южните райони на Полша, Беларус и западните части на Украйна. В повечето страни от южната част на континента ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността над Италия.
В Мадрид ще бъде 37 градуса, в Рим – 34, във Виена – 27, в Париж и Мюнхен – 26, в Москва и Санкт Петербург – 22, в Стокхолм – 21.
Отвъд Океана – в Ню Йорк и Чикаго ще бъде 31 градуса, в Кейптаун – 18, в Мелбърн – 14.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български момичета спечелиха медали на Европейската олимпиада по информатика

С 3 медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика на четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета. Надпреварата се проведе от 21 до 27 юли 2024 г. във Велдховен, Нидерландия, съобщи ръководителят на отбора..

публикувано на 28.07.24 в 14:14

В ПП-ДБ и БСП се надяват на успех в третия мандат за съставяне на правителство

Шансовете да се сформира правителство с третия мандат, са малки, ''но би могло да се случи чудо'', изрази очакване съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов. За БНР той заяви, че тяхната коалиция ще..

публикувано на 28.07.24 в 13:46
Противопожарна и полицейска техника продължава да е позиционирана в района на село Гара Елин Пелин във връзка с взривовете в склада за пиротехнически средства, 28 юли 2024 г.

Откриха тялото на последния - четвърти загинал след експлозиите в Елин Пелин

Под ръководството на Окръжна прокуратура – София, следователи от Национална следствена служба и Окръжната следствена служба, екипи на пожарната и специализирани части на вътрешното министерство, са започнали огледи на складовете край Елин Пелин, в които в..

публикувано на 28.07.24 в 13:23