Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първата Олимпиада по изкуствен интелект събира в България 200 младежи от цял свят

Снимка: БТА

България ще посрещне близо 200 ученици и младежи от цял свят, които ще участват в първата Международна олимпиада по изкуствен интелект, създадена от българи.

Участие в състезанието са потвърдили 44 отбора, два от които са български – съобщи на пресконференция министърът на образованието и науката Галин Цоков.


Събитието ще се проведе от 9 до 15 август в Бургас.
Състезанието по изкуствен интелект се състои от два сегмента - научен и практически. Основният фокус е върху машинното обучение, обработката на естествен език и компютърното зрение. В практическия кръг учениците ще имат за задача да създадат широко разбираем продукт – аудио, видео или изображение.
До момента тази година българските ученици са спечелили 58 медала от международни олимпиади, стана ясно на пресконференцията.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Седмицата започва с летни температури

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Следобед облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, вечерта в западните райони ще започнат валежи от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София – около 28°. В планините ще бъде..

публикувано на 08.09.24 в 18:30
Иван Демерджиев

Разбираме колко важно е за Делян Пеевски да има нов главен прокурор

Членовете на Висшия съдебен съвет нямат нито юридическото, нито моралното право да изберат следващия главен прокурор при положение, че мандатите им отдавна са изтекли , заяви пред БНР бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев. В..

публикувано на 08.09.24 в 15:38
Атанас Запрянов

Връщането на наборната военна служба може да дойде на дневен ред, ако не се запълнят вакантните места в армията

Засега не предвиждаме и не предлагаме на българския парламент да връща наборната военна служба , заяви пред БНР служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. Той изрази надеждата с повишването на заплатите на военнослужещите от догодина да се..

публикувано на 08.09.24 в 13:38