Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежко пострадало дете в инцидент на морски плаж е транспортирано до “Пирогов”

Снимка: БТА

Деветгодишно момче с множество наранявания беше превозено със самолет “Спартан” от Бургас до столичната болница за спешна медицина “Пирогов”. То беше заклещено снощи в хидравличния барабан на почистваща машина на централния плаж в Созопол.

Две дечица на възраст 9 и 10 години тичат след машината, застигайки я в гръб по-малкото дете се качва върху устройството на трактора и се вози около 2-3 секунди, при което губи равновесие и пада в самото устройство. Това се вижда на видеозапис на инцидента”, разказа концесионерът на плажа Кирил Спасов. По думите му, шофьорът е спрял машината и с подръчни средства е успял да освободи заклещеното дете, след което е повикал “Спешна помощ”.

От лечебното заведение в Бургас, където беше настанено момчето, информираха, че има опасност за живота му заради травмите по главата и на гръбначния стълб.

Водачът на машината е задържан за 24 часа, разпитват се и свидетели по образуваното досъдебно производство.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жертвите на домашно насилие нарастват с 84,9% за една година

През 2023 г. повече хора са били подложени на домашно насилие спрямо предходната година, показва анализ, направен в проект на Националната програма за превенция и защита от домашното насилие за периода 2024-2026 г. Пострадали са общо 2211 души – от..

публикувано на 03.08.24 в 09:56

Наднорменото тегло е проблем, на който може да се намери решение

"Над 60 процента от българското общество има проблеми с килограмите. Затлъстяването е като лавина. Да си дебел е стигма. Обществото се прави, че приема тези хора, но дали това е така" - казва Десислава Христозова, която е автор на книга за проблемите..

публикувано на 03.08.24 в 09:35
Седете рилски езера планина Рила

Честваме най-високата българска планина - Рила

На 3 и 4 август отбелязваме ежегодния Празник на Рила планина. Той води началото си от 1925 година и се чества в първите дни на август. Всяка година в тези дни по красивите рилски склонове се събират хиляди любители на планината от страната и..

публикувано на 03.08.24 в 09:15