Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца нарисуваха 70-метрово влакче върху асфалт за празника на Вършец

Снимка: БТА

Седемдесет деца направиха 70-метрова рисунка върху асфалт във Вършец по случай Празника на курорта, минералната вода и Балкана, който се отбелязва през юли и август в града с различни прояви.

Малките художници нарисуваха влак със 70 вагончета, претворявайки разбирането си за мирен и щастлив свят. В повечето рисунки могат да се видят къщи с двор, в който играят деца и около тях са техните майки и бащи, а също слънчеви паркове, планини, гори, усмихнати и щастливи хора, дъга, детски градини. Други рисунки представят Вършец с неговите стари сгради, красиви алеи и детски площадки.

С детски, спортни, културни и музикални прояви през летните месеци се стремим да разнообразим почивката на хората, избрали да дойдат във Вършец”, казаха от общината, чийто девиз е: “Посрещаме гости, изпращаме приятели”.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Видин събра стотици любители на ретро автомобили

Над 70 ретро автомобила от България, Румъния и Сърбия бяха изложени в осмото издание на Vintage Vehicles Vidin 2024. Парадът – част от културния календар на Община Видин, започна с панорамна обиколка от паркинга на кметството до района на Телеграф..

публикувано на 03.08.24 в 17:09

Тежко пострадало дете в инцидент на морски плаж е транспортирано до “Пирогов”

Деветгодишно момче с множество наранявания беше превозено със самолет “Спартан” от Бургас до столичната болница за спешна медицина “Пирогов”. То беше заклещено снощи в хидравличния барабан на почистваща машина на централния плаж в Созопол. “ Две..

публикувано на 03.08.24 в 15:39

Въздухът над Пловдив вече не е замърсен

Показателите за качеството на въздуха в Пловдив и околните селища, които бяха обгазени от избухналия в четвъртък пожар на сметището край село Цалапица, вече са в норма, съобщи областният управител Христина Янчева. Въпреки това тя препоръча на жителите..

публикувано на 03.08.24 в 10:52