Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево и умерено топло ще е над страната в сряда

Снимка: БГНЕС
В сряда, 7 август, ще е слънчево със слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 13 и 20°, в София 13°. Максималните ще са от 29 до 34°, в столицата 30°. 

По Черноморието
 ще е слънчево с умерен североизточен бриз. Температурите на въздуха ще са до 26-31°. Морската вода е 27-28°. Вълнението на морето е 2-3 бала. 

Над планините
максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 25°, на 2000 м до 17°.

В четвъртък
и петък също се очаква слънчево време. В следобедните часове ще се заоблачава на запад. През втория ден над западните масиви на места ще превали и прегърми.

В Европа
в средата на седмицата ще е слънчево над Испания и Португалия. Над Италия в следобедните часове на места ще превали. Облачно ще е над Великобритания и Ейре и в северните части ще превали. Дъждове с гръмотевици ще има над Норвегия, Швеция, Дания, Източна Франция, Германия, Швейцария и Австрия. Значителна ще е облачността и над по-голямата част от Източна Европа.

На Балканите
 ще е слънчево. Купеста облачност ще има над Източна Румъния, след обяд и на запад над полуострова, но само на отделни места ще превали и прегърми.

В Лондон ще е 22 градуса, в Париж и Москва максимални 24-25°. В Берлин и в Истанбул се очакват 30°, в Белград и Букурещ 32-33°, в Атина 34° Рим ще 35°. Най-горещата евростолица ще е Мадрид с 38° максимална температура на въздуха.

Отвъд Океана
– в Монреал и Ванкувър ще е 24 - 26°, също толкова високи ще са максималните температури в Чикаго и Ню Йорк. В Лос Анджелис се очакват 29°, в Маями и в Мексико сити ще e съответно 33 и 24°, в Буенос Айрес 17, в Рио де Жанейро 29°. В Дубай ще е 39, а в Йерусалим 33°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Първа награда: Александра Тихов, 9 г.- Училище „Българче“, Лондон – Великобритания / Рилски манастир

Награждават българчета зад граница - победители в конкурсите за литература, рисуване и пеене на ИАБЧ

На 7 август в Националния дворец на децата в София е тържествената церемония за награждаване на отличените участници в ежегодните издания на творческите конкурси за деца от българските общности по света, организирани от Изпълнителната агенция за..

публикувано на 06.08.24 в 19:30

България днес - 6 август 2024 г.

В „България днес“ на 6 август се спираме на политическата ситуация в страната през погледа на анализатора Светлин Тачев. За това как природните бедствия ни заставят да променяме начина си на живот и държавната политика спрямо тях, разговаряме с Тома..

публикувано на 06.08.24 в 19:00

Проучване сочи София като най-уютния пристан за пенсионер от ЕС

Проучване на компанията за бизнес решения „Moneypenny“, сочи София като най-добрия град за преместване и живот на средния европеец след пенсиониране, пише сп. "Форбс". Класацията отчита фактори като средната цена на живота и нужните спестявания на..

публикувано на 06.08.24 в 12:53