Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлинен спектакъл обогатява програмата на тридневния музикален фестивал на Бузлуджа

Снимка: buzludzha-project.com

Въздействащ светлинен спектакъл ще обогати изживяването по време на Open Buzludza Festival 2024. От 8 до 11 август пред  паметника, на поляната пред хижа "Бузлуджа" и в гората ще има богата музикална програма с обичани наши и чужди изпълнители. Различни предизвикателства и забавления сред природата ще посрещнат гостите на четвъртото издание на събитието. А всяка от трите нощи върху фасадата на монумента "Бузлуджа" ще бъде прожектирано красиво светлинно шоу.

Тази година се очакват посетители от над 15 държави,  музиканти и диджеи, както и много доброволци. Музикалната програма е на три сцени – Основна, Монументална, и Горска. Ще има и co-working space, забавления за деца и специални дневни предизвикателства за гостите.


"Щастлива съм, че с всяко следващо издание идват все повече хора, които знаят, че това не е просто фестивал с хубава музика, култура, история и природа, а има своята кауза – казва арх. Дора Иванова от фондация "Проект Бузлуджа", която е и организатор на фестивала. – Самата идея за фестивала е част от цялостната кампания на фондацията да разгърне потенциала на  място за съвременна култура и изкуство, разказвайки историята от близкото минало на поколението, което не я познава, за да можем всички ние да взимаме по-добри решения за бъдещето ни."

3D мапинг шоуто на Бузлуджа ще бъде дело на MP-STUDIO, които са създателите на популярния фестивал на светлините LUNAR в София. В продължение на трите фестивални нощи монументът, пред който е разположена електронната сцена, ще бъде озарен от въздействащо светлинно визуално шоу на живо със скрити послания, за неповторимо изживяване на всички присъстващи.


Разнообразната музикалната програма в трите фестивални вечери включва над десет групи като HAYES & Y, Керана и космонавтите, Two Cities One World, Greesh, Funkilicious, Heptagram, Woomb, и Reaven от Франция. Официалното откриване на Open Buzludza Festival 2024 е на 8 август, когато на Основната сцена (на поляната пред хижа Бузлуджа) ще свирят Jupiter 7, Cool Den и Уикеда.

Вижте още:

Редактор: Диляна Трачева

Снимки: buzludzha-project.com


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Музика и изкуства си дават среща под звездите в Троянския Балкан

За шеста поредна година с. Дебнево в Троянския Балкан е домакин на международния фестивал на музиката и изкуствата Jam on the river . Събитието, което събира множество "звездни" чуждестранни и родни музиканти ще се проведе в дните от 31 юли до..

публикувано на 31.07.24 в 07:10

Народният театър "Иван Вазов" с реверанс към публиката за своята 120-годишнина

Народният театър "Иван Вазов" ще зарадва 120 почитатели на театралното изкуство с безплатен билет за някоя от постановките от новия си сезон през есента. Поводът е 120-годишнината от неговото основаване през 1904 година. Късметлиите ще имат..

публикувано на 28.07.24 в 09:10

Летен кинофестивал в Банско представя екстремни кадри за любителите на приключения

За поредна година жителите и гостите на Банско ще се пренесат в света на планинарското, екстремно и приключенско кино, предаде БТА. Тазгодишното издание на "Лятна филмомания под звездите" е в три вечери – от 25 до 27 юли, на централния площад в града,..

публикувано на 25.07.24 в 18:24