Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кино "Влайкова" представя класики от България и света в есенната си програма

Снимка: Кино Влайкова

Кино "Влайкова", което е един от най-старите действащи киносалони в столицата, ще зарадва любителите на българските и световните кино класики. Програмата "Кинокласики в кино Влайкова" започва през септември и ще продължи до края на годината. През всеки от тези месеци ще се прожектират по четири заглавия, последвани от дискусия с кинокритик. Инициативата се осъществява със съдействието на Националния филмов център. През септември ще бъдат представени филми от 50-те, октомври –  60-те, ноември –70-те, а през декември – заглавия от 80-те години на м.в. Сред заглавията откриваме класики като "На малкия остров" на режисьора Рангел Вълчанов, "Понеделник сутрин" на режисьорите Ирина Акташева и Христо Писков, "Кратко слънце" на режисьора Людмил Кирков и други.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Соня Йончева

Соня Йончева получи наградата “Златен век” за изключителен принос в културата

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева получи наградата “Златен век” – огърлие, за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската култура и националната идентичност. Церемонията се проведе на сцената на Летния театър във..

публикувано на 11.08.24 в 10:03

Военноморският музей проследява морската история в изложба

По повод празника на Военноморските сили варненският Военноморски музей посреща посетителите с изложбата “Морски ритуали и традиции”. Експозицията обхваща различни периоди от морската история на човечеството и проследява най-интересните обредни..

публикувано на 11.08.24 в 06:00

"Диалог" между корейка и българи в Русенската художествена галерия

Съвместната експозиция "Диалог" на Кънчо Кънев и Валери Лазаров с корейката Чой Джи Юн е представена в Художествената галерия в Русе. "Светът изпитва жизнено важна нужда от диалог и толерантност. В тази напрегната международна обстановка..

публикувано на 10.08.24 в 10:20