Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борбата с огнената стихия в Славянка продължава

Снимка: БГНЕС

Над 150 огнеборци продължават битката с пожара в западния дял на планината "Славянка". На гръцка територия се активираха няколко огнища и успяха да навлязат в наситена с хвойнови насаждения гора на българската територия.

За да се спре разрастването на пожара се правят широки просеки. Един испански самолет гаси пожара от въздуха, след което високопроходимите пожарни коли продължават да гасят с вода наземно, както го направиха на източния фронт, където огънят е овладян.

Пред БНР Благоевград, зам.-областният управител Елхан Кълков посочи, че пожарът в "Славянка" коства изключително много усилия на българската страна, а от гръцката страна не се прави необходимото.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Твърдишкия Балкан посрещат с вкусен боб по хайдушки

В местността Хайдушка поляна в Твърдишкия Балкан днес ще се състои традиционният събор. Посетителите ще бъдат посрещнати с богата фолклорна програма, състезания за деца и възрастни и вкусен боб по хайдушки. Съборът е съществувал повече от 40 години,..

публикувано на 04.08.24 в 07:00

Слънчева неделя с превалявания

В неделя над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Купеста облачност ще има преди обед над крайните югоизточни райони и там на места ще превали. Следобед над Североизточна България и Родопите ще се развива купесто-дъждовна..

публикувано на 03.08.24 в 18:30

Видин събра стотици любители на ретро автомобили

Над 70 ретро автомобила от България, Румъния и Сърбия бяха изложени в осмото издание на Vintage Vehicles Vidin 2024. Парадът – част от културния календар на Община Видин, започна с панорамна обиколка от паркинга на кметството до района на Телеграф..

публикувано на 03.08.24 в 17:09