Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево ще е, с валежи на северозапад и над Рило-Родопската област

Снимка: БТА

В петък, 9 август, ще е слънчево. Заоблачаване ще има над северозападната половина от страната. Главно в планините в Западна и Централна България, ще превали. Минималните температури ще са между 14 и 21°, в София 15°. Максималните ще достигат от 30 до 38°, в столицата 32°. 

По Черноморието
 ще е слънчево с умерен източен бриз. Температурите на въздуха ще са до 28-30°. Морската вода е 26-27°. Вълнението на морето е 2 бала. 

Над планините
 ще има променлива  облачност, по-значителна над западните масиви и там на места ще превали и прегърми. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 26°, на 2000 м до 18°.

В събота и неделя
също ще бъде слънчево, само над източните масиви ще има облаци и на места може да превали.

В Европа
в края на работната седмица атлантически циклон ще носи дъждове над Ирландия, южните райони на Норвегия и Швеция. Облаци и валежи ще има в Северна Франция, Бенелюкс, Дания, Северна Германия, Прибалтика и Западна Украйна. Предимно слънчево ще е в Южна Европа.
Над Балканите ще премине размито атмосферно смущение. От северозапад на югоизток ще има временни заоблачавания и валежи, най-вече в Румъния.

В Москва ще е максимум 23 градуса, в Лондон ще е 25°, в Берлин 26°, а в Париж и 27°. В Рим, в Атина и Букурещ термометрите ще отчетат 36°. В Белград и в Истанбул ще е 33° и 30°. Най-горещата евростолица ще е Мадрид с 39°.
Отвъд Океана – във Ванкувър ще е 29°, а в Монреал 27°. В Чикаго и в Ню Йорк ще е съответно 28° и 25°. В Лос Анджелис се очакват 27°, в Маями ще e 32°, в Мексико сити 26°, в Буенос Айрес 9°, а в Рио де Жанейро 32°. В Йерусалим и Дубай ще е съответно 33° и 39 градуса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България е на второ място в Европа по горски пожари

Страната ни е на второ място – след Кипър, в класацията по горски пожари в Европа през 2024 г., според Европейската информационна система за горски пожари. Годишно у нас избухват около 600 горски пожара, които засягат близо 10 хил. хектара земя и..

публикувано на 04.08.24 в 11:10

Пострадалото момче на плажа в Созопол е в стабилно състояние

Деветгодишното момче, което получи тежки травми при инцидент с почистваща машина на централния плаж в Созопол, е със стабилни показатели и контактно, съобщиха от “Пирогов”. Детето беше транспортирано по въздух от Бургас и подложено на..

публикувано на 04.08.24 в 10:26
Снимка: Facebook / „Чудесата на природата: от семе до гора“

Чудесата на българските гори са представени в природонаучния музей на Черни осъм

Изложба „Чудесата на природата: от семе до гора“ гостува до края на август в Природонаучния музей на троянското село Черни Осъм. Експозицията проследява процеса на зараждане на една гора и презентира красотата на българските гори и шарения..

публикувано на 04.08.24 в 10:20