Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради обновяване временно спира Националната визовата система

Снимка: Министерство на туризма

Министърът на туризма Евтим Милошев и зам.-външният министър Мария Ангелиева обсъдиха облекчаването на издаването на визи в трети страни, откъдето постъпват множество заявки за работа в България и за туристически посещения, предаде БТА. 
"Работим за осигуряване на допълнителни служители, които да обслужат по-голям брой граждани в приоритетните за нас консулски служби в Делхи, Истанбул, Одрин, Бурса, Доха, Джакарта, Ташкент, Дубай, Кайро, Рияд и др. Това са дестинациите, от които получаваме множество заявки за работа", заяви зам.-министър Ангелиева.
Двамата са обсъдили и предстоящото преустановяване на работата с Националната визова информационна система (НВИС) от 9 до 18 август. Спирането е заради въвеждането на нова версия на системата, която е пряко свързана с готовността на страната за Шенген.
Милошев е поставил и въпроса за облекчаване на визовата процедура за турски граждани с цел туризъм в България. "Дори местната власт в Българя отбелязва действията на Гърция и гъвкавите възможности, който тя въведе за турския туристически поток", е казал министърът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево ще е, с валежи на северозапад и над Рило-Родопската област

В петък , 9 август, ще е слънчево. Заоблачаване ще има над северозападната половина от страната. Главно в планините в Западна и Централна България, ще превали. Минималните температури ще са между 14 и 21°, в София 15°. Максималните ще достигат от..

публикувано на 08.08.24 в 19:40

България днес - 8 август 2024 г.

Темите в "България днес" ще ни заредят с ведрина и доза патриотизъм – срещаме ви с някои от децата, отличени за  творческите си интерпретации на тема "Моят корен български". Доколко България е важно понятие за българчетата в района на Париж ще разберем от..

публикувано на 08.08.24 в 19:00

Борбата с огнената стихия в Славянка продължава

Над 150 огнеборци продължават битката с пожара в западния дял на планината "Славянка". На гръцка територия се активираха няколко огнища и успяха да навлязат в наситена с хвойнови насаждения гора на българската територия. За да се спре..

публикувано на 08.08.24 в 15:53