Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради обновяване временно спира Националната визовата система

Снимка: Министерство на туризма

Министърът на туризма Евтим Милошев и зам.-външният министър Мария Ангелиева обсъдиха облекчаването на издаването на визи в трети страни, откъдето постъпват множество заявки за работа в България и за туристически посещения, предаде БТА. 
"Работим за осигуряване на допълнителни служители, които да обслужат по-голям брой граждани в приоритетните за нас консулски служби в Делхи, Истанбул, Одрин, Бурса, Доха, Джакарта, Ташкент, Дубай, Кайро, Рияд и др. Това са дестинациите, от които получаваме множество заявки за работа", заяви зам.-министър Ангелиева.
Двамата са обсъдили и предстоящото преустановяване на работата с Националната визова информационна система (НВИС) от 9 до 18 август. Спирането е заради въвеждането на нова версия на системата, която е пряко свързана с готовността на страната за Шенген.
Милошев е поставил и въпроса за облекчаване на визовата процедура за турски граждани с цел туризъм в България. "Дори местната власт в Българя отбелязва действията на Гърция и гъвкавите възможности, който тя въведе за турския туристически поток", е казал министърът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Автомобилният и товарният трафик между България и Румъния трайно ще расте. Търсят се решения

Въпреки че на "Дунав мост" в момента се извършва ремонт от българска страна, благодарение на добрата координация трафикът по него не само не е намалял, а дори е нараснал с 24-25% за леките автомобили, като нараства и за камионите. Това съобщиха на 2..

публикувано на 05.08.24 в 12:10

Военноморските сили празнуват 145-ата годишнина от основаването си

Сто четиресет и пет годишнината от създаването на българските Военноморски сили ще бъде отбелязана тази вечер в Русе. В 20,00 ч. пред Доходното здание ще се състои празничен концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, с който..

публикувано на 05.08.24 в 07:00

Ардино предлага едноседмична празнична програма за опознаване на родопския град

Четвъртото издание на “Дните на Ардино 2024” и “Фестивал на чистите храни от Родопите” тази година ще премине под мотото “Ръка за ръка за Ардино”. Едноседмичната проява, която започва от днес, ще предложи културни, образователни и спортни събития...

публикувано на 05.08.24 в 06:00