Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феноменален Карлос Насар – олимпийски шампион във вдигането на тежести със световен рекорд в двубоя!!!

Снимка: wfbulgaria.com

Карлос Насар стана шампион на Олимпиадата в Париж във вдигането на тежести в категорията до 89 кг. Той разби всякаква конкуренция и спечели титлата, като постави световен рекорд в двубоя. 20-годишният ни щангист, роден в Париж, събра двубой от 404 килограма, с което подобри с цели осем предишното най-добро постижение на планетата. В изхвърлянето Насар направи три чисти опита и вдигна 180 килограма, а в изтласкването след само два постигна 224 кг и подобри собствения си досегашен рекорд.

Преди надпреварата Карлос обеща, че няма да остави шансове на съперниците си и удържа на думата си. Това е първа олимпийска титла за България във вдигането на тежести от 2004 г. насам. Тогава, преди цели 20 години, Милен Добрев /кат. до 94 кг./ триумфира в Атина.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът Радев: "Българските спортисти са символ на борбения български дух"

Олимпийските игри винаги са били символ на мир, разбирателство и добросъседство. Вярвам, че идеалите и принципите, върху които е изградено олимпийското движение, ще продължат да ни обединяват и да ни вдъхновяват за по-мирен и по-справедлив свят. Това..

публикувано на 26.07.24 в 17:26

Везенков вече официално е играч на баскетболния "Олимпиакос" Пирея

Александър Везенков официално се завърна в отбора на "Олимпиакос". Грандът от Пирея обяви трансфера на българина, който слага подписа си върху 5-годишен договор. От клуба публикуваха емоционален видеоклип , в който Везенков влиза отново в Двореца на мира и..

публикувано на 25.07.24 в 11:20

"Лудогорец" взе удобен аванс от 2:0 преди реванша с "Динамо Минск"

Българският футболен шампион "Лудогорец" победи беларуския "Динамо Минск" с 2:0 в първи мач от втория предварителен кръг на "Шампионската лига". Заради войната в Украйна реваншът ще се играе в Унгария на 31 юли. Резултатът беше открит след като в 9-та..

публикувано на 25.07.24 в 08:37