Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София ще има десет нови метростанции през 2027 г.

Васил Терзиев
Снимка: БГНЕС

Новите десет станции на столичното метро ще бъдат завършени през 2027 г., съобщи кметът на София Васил Терзиев, който инспектира участъка от разширението на третия лъч. По думите му, 46% от пътуващите всеки ден хора ще се възползват от подземния транспорт.

Много съм доволен от прогреса по развитието на метрото”, коментира кметът.

Васил Терзив увери, че София ще бъде модерен европейски град с по-чист въздух. “Всеки квартал е важен и скоро ще бъде свързан с останалата част на града по-бързо и лесно. Метрото е ключът към това да имаме бърза и модерна свързаност в целия град”, подчерта той.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Военнослужещи участват в гасенето на пожарите в цялата страна

Около 2120 военнослужещи от различни формирования на Сухопътните войски са участвали в гасенето на пожари в различни области на страната от 12 юли т.г., съобщиха от Министерството на отбраната. И днес някои от тях работят на терен заедно с колегите..

публикувано на 10.08.24 в 14:21

Пожарите изпепелиха местообитания на световно застрашени птици

Горските пожари през последните седмици застрашават не само хората и населените места, но и ценни природни местообитания – дом на огромно разнообразие от видове, част от които световно застрашени. За това предупреждават от Българското дружество за..

публикувано на 10.08.24 в 13:24
Райна Манджукова на джаз фестивала в Банско

Важно е успелите българи в чужбина да участват в живота в България

“ Важно е успелите българи в чужбина да участват в живота в България, за да могат българите тук да виждат, че чужбина не е присъда, нито е някакъв окончателен избор .” Това заяви за БТА изп. директор на Изпълнителната агенция за българите в чужбина..

публикувано на 10.08.24 в 11:45