Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Соня Йончева получи наградата “Златен век” за изключителен принос в културата

Соня Йончева
Снимка: БТА

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева получи наградата “Златен век” – огърлие, за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската култура и националната идентичност.

Церемонията се проведе на сцената на Летния театър във Варна, където Соня Йончева участва в оперното представление “Мадам Бътерфлай” от Джакомо Пучини. Диригент на спектакъла беше Найден Тодоров, който в качеството си на служебен министър на културата й връчи наградата.

Соня Йончева спечели приза “Музикант на годината 2023

Соня Йончева – българският оперен глас по световните сцени

Найден Тодоров изтъкна, че живеем в странно време, в което търсим поводи да сме различни и да се караме помежду си. “Причината е, че вътре в нас липсва нещо – гордостта от това кои сме и какви сме. Все пак има хора, които ни го напомнят, те ни карат с присъствието да сме горди и щастливи”, заяви той и благодари на Соня Йончева, че е една от тези, каращи ни да се гордеем, че сме българи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кино "Влайкова" представя класики от България и света в есенната си програма

Кино "Влайкова", което е един от най-старите действащи киносалони в столицата, ще зарадва любителите на българските и световните кино класики. Програмата "Кинокласики в кино Влайкова" започва през септември и ще продължи до края на годината...

публикувано на 11.08.24 в 10:20

Военноморският музей проследява морската история в изложба

По повод празника на Военноморските сили варненският Военноморски музей посреща посетителите с изложбата “Морски ритуали и традиции”. Експозицията обхваща различни периоди от морската история на човечеството и проследява най-интересните обредни..

публикувано на 11.08.24 в 06:00

"Диалог" между корейка и българи в Русенската художествена галерия

Съвместната експозиция "Диалог" на Кънчо Кънев и Валери Лазаров с корейката Чой Джи Юн е представена в Художествената галерия в Русе. "Светът изпитва жизнено важна нужда от диалог и толерантност. В тази напрегната международна обстановка..

публикувано на 10.08.24 в 10:20