Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежки фестивал по случай Международния ден на младежта в Цариброд

Снимка: Народна библиотека "Детко Петров"

В Международния ден на младежта – 12 август, в Цариброд ще се проведе Младежки фестивал, съобщава мултимедийният портал на български и на сръбски език ФАР.

Програмата на фестивала включва музикална програма, подготвена от младежки клубове, създадени в рамките на проекта “Партньорска мрежа за младежки инициативи, творчество и развитие”. За събитието ще пристигнат младежи и наставници на клубовете от Костенец и Момин проход, както и официална делегация на Община Костенец.

Младите хора от двете страни на границата с нетърпение очакват срещата, с която ще продължим да изграждаме партньорства и приятелства, създадени при изпълнението на проекта YOUTHPartNET”, казва Иван Тасков, и.д. директор на Народна библиотека “Детко Петров” в Цариброд.

Организатори на Младежкия фестивал са Народна библиотека “Детко Петров” и Община Цариброд.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: „Българската община на район Тараклия“

Има много въпроси за преминаването на Тараклийския университет към Русенския

Председателят на организацията "Българската община на район Тараклия“ и бивш председател на район Тараклия в Молдова Иван Паслар е обсъдил с министъра на образованието проф. Галин Цоков процеса на трансформиране на Тараклийския държавен..

публикувано на 06.08.24 в 13:10
Йона Тукусер

Йона Тукусер пресъздава в картини ужасяващия глад в Бесарабия

Бесарабската българка Йона Тукусер ще представи тази вечер в в село Главан, Болградски район, своята изложба, посветена на глада в Бесарабия през 1946-1947 г. Картините, вдъхновени от историите на местните жители, преживели предизвикания от..

публикувано на 03.08.24 в 16:05
Цариброд

От Цариброд (Димитровград) се жалват, че местните младежи отиват в България

Младите хора от Западните покрайнини намират образование и препитание в България при условия, които Сърбия не може да си позволи. Това става ясно от думите на кмета на Цариброд (Димитровград) Владица Димитров, цитирани от БГНЕС. Много хора от Димитровград..

публикувано на 26.07.24 в 17:12