Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу използването на вътрешното министерство за политически цели

Снимка: БТА

Униформени и цивилни служители на вътрешното министерство протестираха до парламента в защита на служебния министър Калин Стоянов. "След всяка смяна започват преназначения и става страшно. На всекиго от нас омръзна да се използват полицаите, и не е вярно, че полицията не си е свършила работа по време на изборите", каза Лъчезар Колев от "Охранителна полиция". По закон служителите нямат право на протест, предава БТА.
Калин Стоянов
При идването на министър Калин  Стоянов, полицаите включиха сирените на своите автомобили. "Станахме свидетели как се търси ала-бала министър, който да им върне около 300 000 загубени гласа. Вчера видяхме и разбрахме как някои от тези политици започнаха да обясняват какво са имали предвид. Според тях на последните избори били купени 35 000 гласа. Искам да ги попитам как достигнаха до тази цифра", запита Стоянов. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мария Габриел

Мария Габриел може да замени Мирча Джоана като зам.-генерален секретар на НАТО

Бившият български еврокомисар Мария Габриел може да стане зам.-генерален секретар на НАТО. Информацията за кандидатурата е потвърдена от София и от Брюксел, съобщи БГНЕС. Според българските медии Габриел има достатъчно международен опит, за да..

публикувано на 07.08.24 в 11:29

Временновластието става характерна черта на политическата ситуация в България

България се изправя пред седмите поред парламентарни избори за последните три години. Причината е, че за пореден път и трите проучвателни мандата, връчвани от президента на парламентарно представените партии, останаха нереализирани. Какво е..

публикувано на 06.08.24 в 12:15
Рая Назарян

Председателят на парламента отказа да е служебен премиер

"Най-важното за един служебен премиер е да осигури провеждането на честни и прозрачни избори и ярките политически лица няма да доведат до доверие в този процес". Това заяви председателят на парламента Рая Назарян от ГЕРБ на среща с президента..

публикувано на 05.08.24 в 16:25