Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Средната брутна работна заплата в България достигна 2296 лева 

Снимка: БГНЕС

През второто тримесечие на 2024 г. средната брутна месечна работна заплата в България нараства с 4.5% спрямо първото тримесечие на 2024 г. и достига 2296 лева, показват данните на НСИ. Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение, са "Държавно управление" - с 13.1%, "Образование" - с 9.7%, и "Хотелиерство и ресторантьорство" - с 9.2%.

Най-висока е средната брутна месечна работна заплата в сектор "Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения" - 5164 лева, на противоположния полюс е сектор "Хотелиерство и ресторантьорство" - 1491 лева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Милен Митев

СЕМ избра Милен Митев да е генерален директор на БНР за втори мандат

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Милен Митев за втори мандат като генерален директор на БНР. Своята подкрепа за него дадоха Галина Георгиева, Къдринка Къдринова и председателят на медийния регулатор Габриела Наплатанова. СЕМ изслуша..

публикувано на 17.10.24 в 12:01

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 22

В брой 22 на предаването слушайте : 20 години българско училище „Христо Ботев“ - Ню Йорк – разговор с дългогодишната преподавателка в него Елена Игън за равносметката от изминалото време, натрупания опит и бъдещите предизвикателства;..

публикувано на 17.10.24 в 12:00
Снимка: Д-р Георги Герджиков, Травентурия

България е сред ТОП дестинациите за наблюдение на птици в Европа

По разнообразие на птици страната ни заема едно от челните места в Европа и попада в ТОП 5 на дестинациите за т.нар. бърдуочинг или орнитологичен туризъм на Стария континент, научаваме от разговора ни с д-р Георги Герджиков, който от години развежда..

публикувано на 17.10.24 в 10:45