Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Людмила Петкова остава служебен финансов министър в кабинета на Кожарова

Людмила Петкова
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на финансите и вицепремиер Людмила Петкова е приела да остане на поста и в следващото служебно правителство, потвърдиха за БНР от нейния екип. Петкова е приела поканата на номинираната за премиер Горица Грънчарова-Кожарева, като по-рано от финансовото министерство отказаха коментар относно разговорите. Възможно е Людмила Петкова да запази и вицепремиерския пост в новия служебен кабинет.

6 дни остават на посочената от президента Румен Радев за следващ служебен министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева да избере министри за служебен кабинет. Желание да останат начело на ресорните министерства изразиха досегашните служебни министри на отбраната, транспорта, културата, правосъдието и финансите - Атанас Запрянов, Георги Гвоздейков, Найден Тодоров, Мария Павлова и Людмила Петкова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Протест срещу използването на вътрешното министерство за политически цели

Униформени и цивилни служители на вътрешното министерство протестираха до парламента в защита на служебния министър Калин Стоянов. "След всяка смяна започват преназначения и става страшно. На всекиго от нас омръзна да се използват полицаите, и не е..

публикувано на 12.08.24 в 13:12
Калин Стоянов

Горица Грънчарова-Кожарева е подложена на брутален натиск да не бъда министър

“ Останах с усещането, че бъдещият служебен премиер е подложен на огромен, дори, бих казал, брутален политически натиск относно това аз да не бъда в кабинета на предстоящото служебно правителство .” Този коментар направи служебният вътрешен министър..

публикувано на 10.08.24 в 15:45
Илияна Йотова

Новият служебен кабинет не е на президента

Вицепрезидентът Илияна Йотова прогнозира, че и към новото служебно правителство ще бъдат отправени обвинения в политическа употреба. Го рица Грънчарова-Кожарева е новият служебен премиер “ Този служебен кабинет не е на президента. Време е да се..

публикувано на 10.08.24 в 10:27