Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикалният фестивал Breeze by Exit ще вдигне градуса на настроението във Варна

Снимка: Община Варна

Музикалният фестивал Breeze by Exit ще се проведе в черноморския ни град Варна от 14 до 18 август. Музикалният форум е обединение между два фестивала – EXIT (Сърбия) и Breeze (България), а пилотното издание ще бъде под името Varna Breeze by Exit.

Част от изпълнителите са световноизвестните групи "Дайър Стрейтс", "Чамбао", "Джипси Кингс" и Stereo MC’s. На празника на Варна - 15 август, програмата ще е напълно безплатна, съобщават от община Варна. Поканени са и специални хорови формации от съседни държави, които да отбележат Успение Богородично в рамките на фестивала.

Varna Breeze by Exit ще се проведе в две фестивални зони. Едната е зоната до Пантеона, където програмата ще се провежда всеки ден от 18:00 до 23:00 часа. Там ще се състои и безплатният концерт в деня на празника на Варна с участието на Stereo MC’s. Другата е сцена на Трета буна, където концертите ще започват след 23 часа. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Царството на муфлоните се намира в Източните Родопи

Сред дивата природа на Източните Родопи, в района на град Кърджали се простира Държавно ловно стопанство "Женда". Това е едно от най-красивите и живописни места в тази част на България. Наред с големите стада муфлони, тук се скитат и благородни елени,..

публикувано на 14.08.24 в 08:15

Жълт и оранжев код за горещини в цялата страна, по морето кодът е зелен

В сряда  ще е слънчево и горещо. След обяд на запад ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места в планините ще превали за кратко. Минималните температури ще са между 19° и 24°, в София 20°. Максималните ще са от 30° до 40°, в..

публикувано на 13.08.24 в 19:05

България днес - 13 август 2024 г.

Август е следобедът на годината- както пише Георги Господинов. В този малък отрязък от време в „България днес“ на 13 август ще говорим за голямата воля на сънародниците ни в Западните покрайнини. Ще ви припомним срещата на Радио България с музикантите от..

публикувано на 13.08.24 в 19:00