Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" отпадна като домакин от Шампионската лига

Снимка: БТА

Българският футболен шампион "Лудогорец" отпадна в третия квалификационен кръг на Шампионската лига след загуба с 2:7 след продължения от шампиона на Азърбайджан "Карабах". Макар и домакини, отборът от Разград отпада с общ резултат 4:8, след успех с 2:1 като гост в първата среща. Гостите поведоха в 7-ата минута след гол на Жуниньо. "Лудогорец" стигна до обрат след два гола на Дуа. В добавеното време на първото полувреме азерите отново вкараха, и то два пъти, чрез Бензия и Патрик Андраде. Срещата отиде в продължения, при които гостите вкара още четири безответни гола чрез Байрамов, Чича, Бензия и Патрик Андраде.

Така "Лудогорец" отива в надпреварата за влизане на Лига Европа, където ще срещне молдовския "Петрокуб". Молдовците отстраниха след 0:0 и 1:0 уелския ТНС. Първата среща ще бъде на 22 август в Разград.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Олимпийският шампион Карлос Насар: Лимитът ми е още много далече

Един от тримата олимпийски шампиони на България в Париж Карлос Насар беше посрещнат тържествено на българска земя след изключителния си златен медал във френската столица. 20-годишният българин стъпи на олимпийския връх в категория до 89 кг във вдигането..

публикувано на 13.08.24 в 16:03

България е на 26-о място в класирането по медали на Олимпиадата в Париж

На завършилите Олимпийски игри в Париж България е на 26-то място по медали. За сравнение на Игрите в Токио 2020 България бе 30-та, в Рио 2016 54-та, в Лондон 2012 51-ва, в Пекин 2008 на 40-то място. България заема 15-а позиция от държавите в Европа и е..

публикувано на 12.08.24 в 08:31

Българските волейболистки се наложиха над силния отбор на Нидерландия

Българският национален отбор извоюва категорична победа над Нидерландия на Европейското първенство по волейбол за жени под 20 години, постигайки резултат от 3:0. Страната ни заедно с Ирландия е домакин на шампионата. Победата над един от най-добре..

публикувано на 11.08.24 в 11:51