Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличиха с награда българския вестник във Великобритания "БГ БЕН"

Снимка: Изпълнителната агенция за българите в чужбина

Директорът на Изпълнителната агенция за българите в чужбина Райна Манджукова връчи почетен плакет на българския вестник "БГ БЕН" във Великобритания по случай 20-годишнината на медията. Отличието е присъдено и за активното им участие в живота на българската общност, информира сайтът на агенцията.

Първоначалният формат на "БГ БЕН" е насочен към потенциала на България като туристическа и бизнес дестинация. През юни 2005 г. вестникът променя формата си на стандартен таблоид и става двуседмичник с обем 32 страници. През ноември 2007 г. в него излизат и 8 български страници, като тиражът е увеличен.

Днес изданието се доставят до повече от 100 места в Лондон, Манчестър, Бирмингам, Бристол, Кент, Уотфорд, Саутхемптън и Стокпорт. Вестникът се предлага напълно безплатно.

Вестник "БГ БЕН" е изцяло посветен на консолидирането на българската общност, професионалните съвети по ежедневните проблеми на общността и насърчаването на по-доброто познаване и разбиране на живота и работата във Великобритания. Вестникът се гордее и с отличното си партньорство и комуникация с местните институции.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Българско дружество „Кирил и Методий“ , Комодоро Ривадавия

Българите в Аржентина ще се представят в панаир на чуждестранните дружества

Българското дружество "Кирил и Методий" в град Комодоро Ривадавия, провинция Чубут, Аржентина, започна подготовка за своето кулинарно представяне по време на Панаира на чуждестранните дружества, който ще се проведе между 13 и 15 септември 2024 г...

публикувано на 20.08.24 в 10:30

Картина на българче от Лондон намери дом на остров Света Анастасия

Александър Георгиев е едва 14-годишен, когато участва в първото Международното младежко биенале "Българските следи по света – с палитра, камера и слово" в Рим. Събитието, проведено през 2021/2022 г., преминава с голям успех, а картината..

публикувано на 17.08.24 в 05:05

Ученици от неделни училища в Италия издадоха атлас за св. св. Кирил и Методий

Ученици от три български училища в Италия създадоха първия по рода си атлас за светите братя Кирил и Методий. Проектът се реализира по Националната програма "Неразказните истории на българите" на Министерството на образованието, съобщи пресцентърът на..

публикувано на 16.08.24 в 15:48