Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В българската църква в Монреал ще отбележат Успение на Света Богородица

Сградата на Българската православна църква "Св. Иван Рилски" в Монреал, Канада
Снимка: Facebook /stivanrilski

В българската православна църква "Св. Иван Рилски“ в Монреал, Канада, днес, 15 август, от 10.00 ч. ще бъде отслужена Света Литургия в чест на празника Успение на Света Богородица. Това става ясно от публикация във Фейсбук страницата на църковната община. В неделя, 18 август, след Светата Литургия ще се проведе благотворително енорийско кафе в чест на празника.

Църквата "Св. Иван Рилски" в Монреал е както място за провеждане на богослужения, така и център за културни изяви и обществена дейност на многобройната местна българска общност. В сградата на църквата се провеждат занятията на неделното детско училище "Свети Климент Охридски", репетициите на детския хор и на групата за български народни танци към училището.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Теодор Ушев - с награда за цялостно творчество от кинофестивал в Италия

Десетото издание на фестивала Animaphix за анимационни филми в Сицилия, Италия посвети специална ретроспектива на българския творец Теодор Ушев и го удостои с наградата "Ренато Гутузо" за 2024 г. за цялостно творчество и за принос в развитието на..

обновено на 23.07.24 в 10:09
Хор Yasna Voices

Хор Yasna Voices изпълнява българска музика в Ню Йорк

Първият български женски ансамбъл в Ню Йорк Yasna Voices е част от програмата на фестивала La Casita в Линкълн Център в Ню Йорк. Последният фестивален ден, в който ще участва Yasna Voices, започва в 16,30 ч., събитието е с вход свободен. "Благодарим на..

публикувано на 21.07.24 в 14:57
София и Ирина Кушлеви

Основателките на училище "Зора" в Ричмънд: Да пазим корените и българския си дух!

През 2014 г. в град Ричмънд, столицата на щата Вирджиния в САЩ, започва историята на българското неделно училище "Зора". И, ако преди десет години неговите възпитаници са едва 14, днес те са тройно повече. За да заведат детето си на българско..

публикувано на 21.07.24 в 08:48