Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мистерия с притежателя на незаконния дом за стари хора в Банкя

Снимка: БНТ

Незаконният дом за стари хора в Банкя, в който при пожар загина един човек, а трима бяха ранени, е притежание на фирма с регистриран пансион за животни, при това на друг адрес, съобщи пред БНТ зам. социалният министър Лазар Лазаров.

Той заяви, че не е ясно как е регистриран незаконният хоспис, подчертавайки, че този тип дейност трябва да бъде инкриминирана, защото в момента наказанията са само административни.

“След като се наложи съответната глоба, има случаи, в които те продължават да предоставят тази услуга. Ние отново отиваме, отново налагаме глоба”, описа ситуацията зам.-министърът. Според него има и друг сценарий: “Затваря се съответният обект, обаче се открива на някое място, което е или в близост, или в друго населено място.”

Лазар Лазаров добави, че не може да бъде установен собственикът, нито фирмата, тъй като е предоставен единен идентификационен код, под който излиза пансионът за животни.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутат от ПП-ДБ се меси в работата на службите, оповести служебният вътрешен министър

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов обвини народния представител от ПП-ДБ Божидар Божанов в арогантна политическа намеса в работата на МВР. Пред журналисти той заяви, че на 14 август депутатът се е обадил на директора на дирекция..

публикувано на 16.08.24 в 13:15

Без тържествена заря на възпоменателния събор на Петрова нива заради опасност от пожари

Тържествената заря проверка за Националния възпоменателен събор, който ще се проведе утре в местността Петрова нива, се отменя със заповед на кмета на общината Илиян Янчев. Причина за решението са продължаващата суша и високите температури – предпоставка..

публикувано на 16.08.24 в 12:33

Министър Владимир Малинов: До 2050 г. трябва да изградим хранилище за погребване на ядрени отпадъци

Няма решение на Министерския съвет за изграждането на хранилище за погребване на ядрени отпадъци у нас, нито са избрани терени, съобщи служебният енергиен министър Владимир Малинов на изслушване в Народното събрание. Правени са само предварителни..

публикувано на 16.08.24 в 12:29